MAN Nummer 1 in de Bouw

Volg je verstand

Kies voor de nummer 1 in de bouw

Op MAN kunt u bouwen.
Al ruim 75 jaar is MAN actief met de ontwikkeling en productie van bouwvoertuigen en al bijna 100 jaar zijn we leverancier van bouwvoertuigen. We hebben dan ook als geen ander de expertise en ervaring om te voldoen aan de meest uitdagende klantwensen. 

MAN bouwvoertuigen onderscheiden zich door innovatieve technologieën, maximale efficiency en extra tractie.
Bijzonder indrukwekkend zijn daarnaast het laadvermogen, de opbouwvriendelijkheid en de betrouwbaarheid onder alle omstandigheden. Of er nu op verharde en onverharde wegen wordt gereden, of onder de zwaarste terrein- en werkomstandigheden, de betrouwbare motortechniek, oersterke aandrijflijn, geavanceerde componenten en perfect op elkaar afgestemde technologieën, garanderen de hoogste inzetbaarheid tijdens de moeilijkste omstandigheden. 

Schone en koppelsterke motoren. 
Om extreem lage emissiewaarden te bereiken, maakt MAN gebruik van Common Rail-inspuiting, uitlaatgasrecirculatie (AGR), selectieve katalytische reductie (SCR) en dieselpartikelfilter (DPF/CRT). Resultaat: de MAN Euro 6- motoren garanderen een laag brandstofverbruik, gebruiken zeer weinig AdBlue (slechts 2%-3%) en realiseren een lage CO2-uitstoot. Bovendien is MAN uniek met het toepassen van een 2-fasige turbolading dat een gigantisch koppel garandeert bij lage toerentallen voor de zwaarste ladingen in de zwaarste terreinen. De 10 Bouwstenen van MAN

1. Gigantisch koppel bij laag toerental voor de zwaarste ladingen in de zwaarste terreinen

Dankzij de geavanceerde turbo-oplading in twee fasen is het maximumkoppel van de MAN motoren bij 930 tpm al volledig beschikbaar. Ideaal voor het wegrijden met zware gewichten en/of in zware omstandigheden. Tevens is door de perfecte verbranding de uitstoot van schadelijke stoffen zeer gering. 

Lees meer


2. Laag eigen gewicht en het hoogste laadvermogen met behoud van technische reserve

​In de bouw moeten vaak zware ladingen worden vervoerd. Een laag eigen gewicht van het voertuig is dan bijzonder belangrijk. MAN bouwvoertuigen zijn uitermate geschikt in het zware tractie- en bouwverkeer dankzij de power bij een hoog laadvermogen, het uitstekende rendement en de lichte constructie. 
Lees meer


3. Oersterke aandrijflijn dankzij kwalitatief hoogwaardige componenten

De motoren van MAN zijn leverbaar met de geautomatiseerde TipMatic-transmissie met speciale off-road software. Deze is tachtig kilo lichter dan de handmatig te bedienen transmissie. 
Lees meer


4. Lage TCO

Efficiency heeft een sterke aandrijving nodig. Omdat de brandstofkosten een groot deel van de totale bedrijfskosten uitmaken, kunt u met efficiënte motoren veel besparen. Zo halen de motoren van MAN meer kilometers uit elke liter brandstof.
Lees meer

5. Uitstekende terreinprestaties

Als twee-, drie-, vier- of vijfasser, MAN bouwvoertuigen zijn altijd goed onderweg dankzij de perfecte aandrijfas met planetaire naafreductie. Laatstgenoemde biedt een goede bodemvrijheid en een hoge trekkracht aan de wielen. 
Lees meer


6. Alle configuraties en maatwerkuitvoeringen leverbaar dankzij partnership met WVT

Dankzij nauwe samenwerking met de door de MAN-fabriek gecertificeerde ombouwer Wierda Voertuig Techniek (WVT), levert MAN een breed gamma van voertuigen, inclusief hybride oplossingen. 
Lees meer


7. MAN TeleMatics: nóg lagere TCO

MAN TeleMatics is een boordcomputer op de MAN trucks dat een scala aan belangrijke managementinformatie opslaat. Omdat u deze informatie op eenvoudige wijze kunt uitlezen, heeft u in één oogopslag inzicht in welke manieren u uw kosten van uw trucks kunt verlagen. 
Lees meer


8. Comfortabele cabines

Voor het gebruik rondom de bouwplaats bieden de MAN cabines een onovertroffen comfort en het grootste bedieningsgemak. Of het nu gaat om de XLX- of de XXL-cabine: elke cabine biedt voldoende ruimte en comfort om zich prettig te voelen.
Lees meer


9. Safety First

MAN heeft een aantal veiligheidsystemen voor de chauffeur en zijn omgeving ingebouwd.

Lees meer


10. Al jarenlang de nummer één in de bouw en al vier keer op rij het meest betrouwbare truckmerk 
MAN is al jarenlang de nummer één in de bouw. Deze unieke positie wordt eveneens bevestigd door het Duitse TÜV dat MAN sinds 2012 voor de vierde keer op rij heeft uitgeroepen tot het meest betrouwbare truckmerk.
Lees meer