MAN Truck2Truck Platooning

Het voorzitterschap van de Europese Unie wordt door het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu gebruikt om het innovatieve Platooning concept Europees op de agenda te zetten van overheden, voertuigfabrikanten, logistieke dienstverleners, etc. Digitalisering en connected trucks maken het mogelijk om veilig dicht op elkaar te rijden en daarmee een 10 % brandstof en CO2 te besparen. MAN heeft ruime ervaring met Platooning, in de periode van 2006 – 2009 heeft men deelgenomen aan het project “KONVOI“ waarbij tot 4 voertuigen elektronisch gekoppeld werden.

Het voorzitterschap van de Europese Unie wordt door het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu gebruikt om het innovatieve Platooning concept Europees op de agenda te zetten van overheden, voertuigfabrikanten, logistieke dienstverleners, etc. Digitalisering en connected trucks maken het mogelijk om veilig dicht op elkaar te rijden en daarmee een 10 % brandstof en CO2 te besparen. MAN heeft ruime ervaring met Platooning, in de periode van 2006 – 2009 heeft men deelgenomen aan het project “KONVOI“ waarbij tot 4 voertuigen elektronisch gekoppeld werden.Wat is platooning?

Vrachtwagens die elektronisch aan elkaar gekoppeld zijn en gekoppeld rijden. Dat wordt in het Engels ook wel platooning genoemd. Platooning is een innovatieve oplossing om vrachtwagens samen te laten rijden in een konvooi. Wat zijn de voordelen van platooning?

  • Het bespaart 10% brandstof
  • Veilig en dicht op elkaar rijden
  • De eerste vrachtwagen is de leider
  • De overige chauffeurs kunnen andere zaken doen