NEOPLAN Skyliner - bevestigt kwaliteit bij Meering

Meering Touringcars is met haar luxe wagenpark een begrip in de personenvervoerbranche. Het bedrijf bestaat 84 jaar en heeft voortdurend klaar gestaan voor uiteenlopende klantengroepen. Onlangs werd het wagenpark uitgebreid met twee Neoplan Tourliners en een Nederlandse primeur, de luxe Neoplan Skyliner.

NEOPLAN Skyliner - bevestigt kwaliteit bij Meering

Dit waren zeker niet de eerste Neoplan touringcars voor Meering. "Onze relatie met Neoplan gaat terug naar begin jaren zeventig, 1973 als ik me goed herinner", zegt directeur Cor Meering. Hij laat een foto zien van een glimmende Neoplan Cityliner met veel chroom, die op het eerste gezicht een dubbeldekker lijkt. "Opvallend is de brede chromen 'band' langs de carrosserie. In die tijd gaf dat de gewenste kwaliteitsuitstraling, die overigens best Amerikaans over komt. In die tijd verkocht Neoplan ook veel touringcars in de USA."

De relatie tussen Neoplan en Meering Touringcars is sindsdien een constante factor geweest. Onlangs kwam de eerste Skyliner in de vloot, en de Tourliner die in gebruik werd genomen is alweer de tweede voor het bedrijf. "De eerste Tourliner bij Meering was ook de eerste in Nederland. Het moge voor zich spreken dat wij, maar vooral onze klanten er zeer tevreden over zijn. De touringcar voldoet aan alle eisen van toeristen die een hoog comfortniveau gewend zijn." Hij vervolgt: "We hebben altijd Neoplan touringcars in de vloot gehad, zelfs toen er geen vertegenwoordiging in Nederland was en we de voertuigen direct vanuit Duitsland aanschaften.

We zijn blij dat we nu kunnen terugvallen op een professionele importorganisatie met een sluitend, alert dealernetwerk die onze touringcars in topconditie houden. Sommige van onze Neoplan touringcars zijn nu enkele jaren oud. Dat zie je er niet aan af en ze kunnen beslist nog langer mee."

Design

Meering Touringcars heeft in ruim acht decennia een reputatie opgebouwd van een eersteklas touringcarbedrijf dat voornamelijk actief is in de regio Amsterdam-Schiphol. Daarnaast wordt een deel van de vloot van circa veertig touringcars ingezet voor meerdaagse rondreizen door heel Europa. "We hebben een grote klantenkring van toeristen uit Azië en Amerika", zegt Meering. Bij zulke reizen komen de Neoplan touringcars het beste tot hun recht. We merken dat ze onze klanten het gewenste comfort bieden en dat deze voertuigen ook qua brandstofverbruik tot de absolute top behoren. Maar pas echt onderscheidend zijn de Neoplan touringcars in hun design. Dat zag je al bij het eerste model, maar ook de nieuwste generatie heeft de uitstraling dat bij een bedrijf als het onze past."

Derde generatie

Cor Meering behoort tot de derde generatie binnen het bedrijf. Oog voor kwaliteit en voor nieuwe technieken maakten dat Meering Touringcars vanaf het begin van haar bestaan een pioniersrol vervulde. Toen het medio vorige eeuw economisch steeds beter ging, kwam Meering al met airconditioning en luchtvering voor ritten op de lange afstand, en was er in de regio Amsterdam en Schiphol, al sprake van een grote klantenkring", legt Meering uit. "Nu met deze nieuwe Neoplan touringcars loopt ons bedrijf wederom voorop in duurzaamheid, comfort en veiligheid voor onze klanten."