Syntus kiest voor MAN stadsbussen in Almere

MAN levert Syntus in Almere honderd bussen voor de stads- en streekdienst. Met deze nieuwe bussen is de vervoerder de eigenaar van de grootste 15 meter-vloot van Nederland.

MAN levert Syntus in Almere honderd bussen voor de stads- en streekdienst. De nieuwe bussen zullen bestaan uit: 57 MAN Lion City A26 LF, 10 MAN Lion City A37 LF en 33 MAN Lion City A44 LE. Met deze nieuwe bussen is de vervoerder de eigenaar van de grootste 15 meter-vloot van Nederland. 

De bussen zijn bedoeld voor een vernieuwend BRT-concept, Bus Rapid Transit, dat in Almere uitgerold zal worden. De reizigers zullen daardoor vaker en comfortabeler bediend worden dan voorheen. De bussen, bushaltes, dienstregeling en de beleving van de reiziger zullen onder de naam allGo een nieuw geheel gaan vormen. 

Waarom MAN?

Syntus heeft voor MAN gekozen omdat het merk voor kwaliteit staat. Daarnaast biedt MAN bij het onderhoud van de Euro 6C aandrijflijn full service gedurende tien jaar. Ook belangrijk was de uitstraling van de bussen voor Syntus: de bussen moeten luxe en snelheid uitstralen en dat is iets waar MAN goed in is. 

Tailor Made

De bussen voor Syntus zijn tailor made ontworpen door MAN, in samenwerking met Syntus. Zo zijn de deuren en gangpaden extra breed voor en vlotte doorstroming en zijn de bussen laagvloers. Het aantal zitplaatsen in de bussen is vergroot door gebruik van klapzittingen. Ook krijgt het personeel nog trainingen om te rijden in de 15 meter lange bussen. 

Sociale Veiligheid

Tijdens het ontwikkelen van de bussen is er op verzoek van de gemeente Almere rekening gehouden met de sociale veiligheid. Zo kan de cabine van de chauffeur met glas afgesloten worden en kan er niet meer met contant geld betaald worden in de bus. Door middel van spiegels lopen er zichtlijnen door de gehele bus, deze vergroten het gevoel van veiligheid voor zowel bestuurder als pasagiers. Naast veiligheid is ook comfort erg belangrijk in de bussen: daarom is er gekozen voor onder andere airconditioning en elektrisch verstelbare rolstoelplanken om de bussen ook rolstoelvriendelijk te maken. 

Op 10 december gaat de officiële dienstregeling allGo van start.