MAN TGE - nieuwspagina voor op- en ombouwers

MAN TGE - nieuwspagina voor op- en ombouwers

Het op- en ombouwen van een MAN TGE is specialistisch werk waarbij rekening gehouden moet worden met wet- en regelgeving zoals de WLTP. Via deze pagina houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws en vindt u informatie over de verschillende online portals om uw werk efficiënter te maken.

Wijziging emissie standaarden 2021

De nu geldende emissiestandaarden voor de N1/N2 modellen van de MAN TGE komen te vervallen na 31-12-2021, dit heeft betrekking op de volgende emissierichtlijnen: light duty & heavy duty.

  • huidige motoren van de MAN TGE worden vervangen door nieuwe motoren
  • Voor de Light duty voertuigen zal de nieuwe motor geïntroduceerd worden onder de term "MAR" (afkorting van "Motornahe Abgasreinigung")
  • Bij de achterwiel aangedreven TGE’s zullen er ook veranderingen doorgevoerd worden om aan de nieuwe emissiestandaarden te voldoen

Informatie over WLTP en gewichtsbepalingen

Zoals u weet omvat het leveringsprogramma van de MAN TGE een uiteenlopende range aan carrosserieën, motoren, aandrijflijnen en GVW's van 3,0t tot 5,5t. Vooral vanwege het grote bereik in gewichten (GVW) is binnen het aanbod onderscheid te maken tussen de twee typegoedkeuringsklassen. Light Duty & Heavy Duty.

U vindt hieronder meer informatie over de regelgeving.

Gewichts bepalingen

Gewichts bepalingen

Lees hier meer over de gewichtsbepalingen van de MAN TGE.

Meer informatie
Belangrijkste wijzigingen

Belangrijkste wijzigingen

Presentatie belangrijkste gewichtsbepalingen per 1-1-2021.

Presentatie openen

ABBI - Hét communicatieplatform tussen bodybuilders en MAN Truck & Bus.

Met ABBI (Advanced Body Builder Interface) biedt MAN meer efficiëntie bij het verwerken van de bestelling, zodat ordergerelateerde gegevens altijd up to date zijn. Tevens kunt u zelf adverteren, zodat uw bedrijf zichtbaar wordt voor anderen, en dat wereldwijd!

WLTP-gegevens en - calculator
Binnen het portaal kan er doorgelinkt worden naar diverse applicaties. De nieuwste toevoeging is de WLTP-calculator, zo weet u precies waar u aan toe bent. 

Voertuiggegevens in beeld
Af fabriek te leveren voertuigchassis kunnen op uw adres worden gelost. Indien uw adres bij de bestelling van een chassis is ingegeven, dan is het voertuig te vinden in de voertuigenlijst (vehicle list). Voertuiggegevens van chassis, die niet direct op uw adres worden gelost, kunt u toch vroegtijdig inzien door het zgn. voertuignummer (vehicle number) en ordernummer (order number) in te voeren bij Vehicle Data. Deze nummers kunt u van de verkopende dealer verkrijgen.

Registreren voor MAN ABBI
Maak ook gebruik van alle voordelen en registreer gratis. U kunt hier registreren.

Lees vooraf alle informatie in dit document.

-


MANTED - voor alle technische informatie

Naast ABBI heeft MAN ook het MANTED-portaal: het up-to-date en snelle online platform met toegang tot o.a. technische voertuiggegevens, montage- en chassistekeningen, transmissie- en PTO gegevens en ook de MAN Opbouwrichtlijnen.

Registreren voor dit portaal kan via de onderstaande link:

Aanmelden op MANTED

Voorbeelden opgebouwde MAN TGE's

 

Er zijn een aantal voorbeelden van mooie opgebouwde MAN TGE's.

Heeft u een MAN TGE op- of omgebouwd?
Stuur dan uw foto met informatie over de MAN TGE naar Coen van Zantvoort.
coen.vanzantvoort@man-trucks.nl

Dan plaatsen we uw foto ook op deze pagina.

Foto's bekijken
Voorbeelden opgebouwde MAN TGE's