CABIN CONCEPT. #SimplyMyTruck

COMFORTABEL RUST- EN SLAAPGEDEELTE

Het rust- en slaapgedeelte in de nieuwe MAN is er volledig op gericht om de chauffeur maximaal te laten ontspannen. Relaxen is nog nooit zo comfortabel geweest! Daarnaast biedt het de nieuwe MAN meer dan 1.100 liter(!) opslagruimte.

 • Nog meer leefruimte en aanzienlijk meer opbergmogelijkheden dankzij de lagere voorruit bij de grootste MAN GX cabines (tot 11 cm. hoger)

MAN Slaap Concept

 • Het slaapcomfort in de nieuwe MAN cabine is nóg verder verbeterd. Zo is het akoestisch pakket verder uitgebreid, de verduistering verbeterd en de luchtverdeling bij stilstand geoptimaliseerd. Ook zijn de opbergvakken overzichtelijk én vergroot en beschikt de chauffeur bovendien over een geïntegreerde zwanenhals (lees)lamp.
 • Het nieuwe bed beschikt over nieuwe, dikkere matrassen (tot 110mm!) en ligt op een lattenbodem(!) dat aan de rechterzijde optrekbaar is en in vijf verschillende standen als rugleuning kan worden gebruikt. Lattenbodems dragen aanzienlijk bij aan een goede nachtrust en bieden optimale ontspanning tijdens rustperiodes. Dankzij de afstandsbediening, inclusief grote en duidelijke knoppen en een 3.5” full color display, kan de chauffeur onder andere het licht, de verwarming, ramen en media op eenvoudige wijze vanaf het bed bedienen.
MAN Slaap Concept

Elektrische standairco

De nieuwe, elektrische standairco van MAN kan tot maar liefst onafgebroken tot 12 uur operationeel zijn. Het systeem neemt geen ruimte in beslag in de cabine, weegt 100 kg(!) lichter dan de vorige versie en maakt gebruik van de in het voertuig aanwezige uitblaaslocaties. Goed om te weten is dat elektronica altijd op tijd uitschakelt, zodat het voertuig nog kan worden gestart.

Standverwarming op water

De standverwarming in de nieuwe MAN truck functioneert op water en garandeert derhalve een hoog comfortniveau voor de chauffeur. Bovendien wordt tevens gebruik gemaakt van de restwarmte van de motor zodat het nieuwe systeem ook nog eens brandstof bespaart. Ook is het mogelijk de standverwarming te gebruiken voor de motorvoorverwarming, niet alleen gunstig voor het brandstofverbruik, maar tevens voor het milieu.

Volautomatische airco

Alle functies van het volautomatische airconditioningsysteem MAN ClimaTronic worden gemakkelijk bediend via het bedieningspaneel in de middenconsole of de afstandsbediening. De temperatuur wordt stil en onopvallend ingesteld of aangepast om het hoogst mogelijke comfort te garanderen. De nieuw ontworpen luchtuitlaten en hun optimale locatie in de cabine zorgen voor een ideale luchtverdeling, zodat wanneer de cabineramen of de voorruit beslagen of bevroren zijn, het goede zicht naar buiten snel wordt hersteld. Bovendien voorkomt de automatische luchtcirculatiefunctie dat verontreinigde omgevingslucht de cabine binnenkomt.


Héél véél bergruimte

Het nieuwe MAN Opberg & Opslag Concept. De nieuwe MAN Truck biedt de chauffeur en de bijrijder nóg meer ruimte om spullen veilig en makkelijk toegankelijk op te slaan, zoals: open compartimenten, opberglades, opbergschappen én multifunctionele planken met geïntegreerde bekerhouders. Bovendien hebben alle opbergvakken verwijderbare rubberen matten die onnodig rammelen voorkomen en makkelijk schoon te maken zijn. 

 • Opbergruimtes op kniehoogte chauffeurszijde

Nieuw is een open opbergvak voor kleine items links van het stuur. Het compartiment aan de rechterkant is geoptimaliseerd met een sigarettenaansteker. Boven het bedieningspaneel is  ook een opbergruimte voor pennen, kleingeld etc.

 • Opbergruimte in het middelste gedeelte

Afhankelijk van de cabine kunnen verschillende opbergvakken (open vakken of laden) worden gekozen in het gebied tussen de bestuurder en de bijrijder.

 • Multifunctionele trays met bekerhouders

De trays kunnen ook worden gebruikt als bekerhouder voor bekers met verschillende afmetingen. Naast een vaste tray beschikt de chauffeur tevens over een uittrekbare tray voor twee bekers, blikken of flessen.

 • Uittrekbare tafel aan bijrijderszijde

Optioneel kan worden gekozen voor een uittrekbare tafel aan bijrijderszijde voor extra afleg- of werkruimte.

 • Opbergruimte in de deuren

Nieuw zijn de grotere opbergruimtes in het onderste gedeelte geschikt voor een fles van 1,5l aan de bestuurder en een fles van 1,0l aan bijrijders zijde. Tevens bevindt zich een klein vak aan beide kanten voor kaarten etc. De kippers beschikken over uitsparingen in de deurpanelen voor betere toegang tot de kipbedieningen onder de bestuurdersstoel.

 • Nieuwe, grote opbergvakken bij het dak

Boven de chauffeur bevindt zich een driedelig bagagerek voor de grotere MAN cabines dat simpel met één hand kan worden bediend. Het driedelig bagagerek beschikt over LED verlichting, rolluik in het midden, 4 DIN-slots, toetsenbord, handsfree microfoon, open compartiment met stopcontacten (12V en 24V) en LED leeslampen voor bestuurder en bijrijder

Veel bergruimte bij het dak
Veel bergruimte bij het dak

Vrije doorloop cabine

 • De nieuwe cabinevloer biedt een volledig vrije doorloop zonder obstakels. Dankzij het ver omhoog kantelbare stuurwiel, de koelbox onder het bed en de integratie van de elektrische handrem in het dashboard biedt de nieuwe MAN een ongekend eenvoudige doorloop van de stoel naar de grote ruimte op de motortunnel.
Vrije doorloop cabine

MAN Driver App

 • De MAN Driver-app vereenvoudigt de dagelijkse werkzaamheden van de chauffeur, zoals de pre-departure check, de MAN dealerzoekfunctie en diverse snelstartgidsen voor schakelaars en controlelampjes in de truck via de scanfunctie.
 • Via de smartphone van de chauffeur kan relevante informatie naar de voertuigparkmanager worden gestuurd. Hij kan deze vervolgens naar de in MAN ServiceCare gekozen MAN dealer doorsturen. Wel zo makkelijk en efficiënt.
MAN Driver App

Vario bijrijdersstoel

 • De stoel kan door middel van een draaimechanisme naar binnen worden gedraaid. Bovendien kan het bovenste gedeelte van de rugleuning naar voren worden geklapt en als dienblad of tafel worden gebruikt. Ook biedt de Vario een bioscoopfunctie.

230V aansluiting

 • De 230V aansluiting heeft een onafhankelijke voeding die volledig in de cabine is geïntegreerd. Scheerapparaten, dvd-spelers, opladers en spelconsoles kunnen worden aangesloten zonder adapter of omvormer.

Meer weten over de nieuwe MAN Truck?


Top