De ultieme werk- en rustplek voor chauffeurs

Als chauffeur brengt u een heel groot gedeelte van uw tijd door in uw cabine. Daarom is het zo belangrijk dat de cabine geheel afgestemd is op uw werkwensen, maar natuurlijk ook op uw rustwensen. Voor de nieuwe MAN hebben we daarom samengewerkt met chauffeurs om voor u de ideale cabine te ontwikkelen.


Werken

 • Nieuwe chauffeursstoel voor maximaal comfort
 • Gemakkelijk in- en uitstappen
 • Innovatieve en ergonomische cockpit
 • Beeldschermen
 • Unieke bedieningsknop
 • Multifunctioneel stuurwiel
 • Veiligheid voorop met innovatieve systemen

Bekijk werken

Rusten

 • Héél veel bergruimte
 • Slaap zacht
 • Gaan en staan waar je wilt
 • Nooit meer uit je luie stoel
 • Voor ieder wat wils
 • Digitaal ook van alle gemakken voorzien
 • Leer de truck kennen – vanbinnen en vanbuiten

Bekijk rusten

Gunt u uw chauffeurs ook de ideale werk- en rustplek?

Vraag dan snel een adviesgesprek aan!

Adviesgesprek aanvragen

Werken

Nieuwe chauffeursstoel voor maximaal comfort

De luchtgeveerde bestuurdersstoel is uitgerust met lendensteun, schouderverstelling en een geïntegreerde hoofdsteun. De draaistoel heeft een 9-traps en gewichtsafhankelijke zithoogteverstelling met
geheugenfunctie en een snelzakfunctie voor gemakkelijk in- en uitstappen.

 

Gemakkelijk in- en uitstappen

De nieuwe MAN biedt de grootste deuropeningshoek (89°) van alle truckmerken. Ook de instap is het laagst van alle truckmerken en de onderste twee treden zijn vast, volledig antislip en schoenreinigend.

Innovatieve en ergonomische cockpit

In de nieuwe MAN truck hebben we de cockpit volledig rondom de chauffeur geplaatst en horizontaal verdeeld in 2 niveaus:

Niveau 1 Hoog
Op ergonomisch zicht van de chauffeur voor gemakkelijk aflezen van informatie.

Niveau 2 Laag
Op ergonomisch handbereik van de chauffeur voor gemakkelijk bedienen van de console.

Adviesgesprek aanvragen
Innovatieve en ergonomische cockpit

.

Mediascherm

De beeldschermen in de cockpit zijn extra groot, om vanuit een fijne zitpositie uitstekend te kunnen aflezen.

Mediascherm
Het mediascherm aan de rechterzijde van het stuur toont diverse entertainment en informatie functies, zoals je radio, telefoonkoppelingen en MAN navigatie. In dit scherm kan bovendien een dubbel beeld worden weergegeven, waarmee je het systeem kunt combineren met bijvoorbeeld camerabeelden van de dodehoekcamera.

Virtual Display

Het displayscherm in het midden van uw zicht toont u alle belangrijke truckinformatie, zoals:

 • Snelheid
 • Toerental
 • Waarschuwingen
 • Oliedruk en remdruk
 • Tankniveau
 • Assistentiesystemen zoals cruise control en rijstrookbeveiliging.

Daarnaast zijn ook in dit scherm diverse entertainment functies te zien zoals smartphone integratie, radio en assistentiesystemen. Omdat het scherm zo groot is, kunnen we gebruikmaken van een gedeeld scherm met extra veel informatie in één duidelijk oogopslag.

Unieke bedieningsknop

Omdat het tijdens rijden onveilig kan zijn een touchscreen te bedienen, hebben we de MAN SmartSelect bedieningsknop ontwikkeld. Deze knop is met de centrale positie gemakkelijk te bedienen vanuit uw stoel tijdens het rijden.


Met behulp van touch en twee verschillende draairingen is alle media en informatie in uw media beeldscherm te bedienen. Speel gemakkelijk muziek af van uw telefoon of wijzig de navigatie naar uw bestemming.

Unieke bedieningsknop

.

Multifunctioneel stuurwiel

Om de chauffeur tijdens het rijden van nog meer gemakken te voorzien zijn in het stuurwiel zelf de knoppen voor de assistentie functies links verwerkt en de verdere menubediening rechts. Verder is ook via het stuur alle infotainment in de truck gemakkelijk te bedienen tijdens het rijden.

Via de stuurhendel rechts kunnen onder andere alle versnellingsfuncties worden bediend en kan eenvoudig worden geschakeld tussen rijprogramma’s. Bij het inschakelen van de achteruitversnelling wordt de displayverlichting gedimd voor optimale veiligheid en zicht voor de chauffeur.

Multifunctioneel stuurwiel

.

Veiligheid voorop met innovatieve systemen

De nieuwe MAN Truck is veiliger dan ooit, dankzij diverse nieuw ontwikkelde digitale assistentiesystemen.

Blinde hoek waarschuwingen
Met behulp van turn assist krijgt de chauffeur waarschuwingen bij het rechtsaf slaan, wanneer bijvoorbeeld een fietser in de dode hoek fietst.

Rijstrook waarschuwingen
Verschillende systemen geven waarschuwingen en grijpen in wanneer dat nodig is:

 • Waarschuwing wanneer de chauffeur van rijstrook wil wisselen en een ander voertuig bevindt zich in de gevarenzone met Lane change support.
 • Waarschuwing wanneer de chauffeur onbedoeld de rijstrook verlaat met Lane Guard support.
 • Actief ingrijpen door het voertuig terug de rijstrook in te geleiden met Lane guard assist.

Stop….. en door!
Ook de snelheid en reacties van de truck worden handig automatisch geregeld met verschillende systemen in verschillende situaties:

 • Met adaptieve cruiscontrol (ACC Stop & Go) wordt de snelheid van de vrachtwagen automatisch geregeld en kan de wagen inspelen op wat er voor u gebeurt. De truck houdt automatisch afstand tot de voorligger, zelfs tot stilstand.
 • Traffic Jam Assist, een aanvulling op Stop & Go, zorgt dat verschillende systemen slim samenwerken in de lastige situatie van een file. De truck houdt automatisch afstand en gaat automatisch weer rijden. Bovendien houdt de truck zichzelf binnen de rijbaan.

Licht innovaties
Tegenliggers en voorliggers worden niet meer verblind door groot licht omdat Highbeam Assist ervoor zorgt dat het grootlicht automatisch op tijd gedimd wordt.

Wilt u uw lichten gemakkelijk testen vanaf de buitenzijde van uw voertuig? Dan zit op de sleutel de mogelijkheid buiten het voertuig de lichttest te activeren.


Rusten

.

Héél veel bergruimte

In de cockpit is rondom het stuur extra opbergruimte voor kleine items gecreëerd. Zo zijn op kniehoogte, links van het stuur, rechts van het stuur en boven het bedieningspaneel extra opbergvakken gemaakt.

Tussen de chauffeur en bijrijdersstoel is door de ergonomische vorm van de cockpit extra ruimte voor verschillende mogelijkheden. Dit kan worden gevuld met open of gesloten opbergvakken of lades.

Boven deze extra ruimte in het midden zitten multifunctionele trays met bekerhouders. De trays kunnen ook worden gebruikt als bekerhouder voor bekers met verschillende afmetingen. Naast een vaste tray beschikt de chauffeur tevens over een uittrekbare tray voor twee bekers, blikken of flessen.

Aan de bijrijders-zijde is een uittrekbare tafel verwerkt voor wat extra werkruimte.

Héél veel bergruimte

.

Gaan en staan waar je wilt

In de nieuwe MAN truck kan de cockpit worden aangepast naar allerlei verschillende behoeften. Heb je een tafeltje nodig? Geen probleem; klap de bijrijdersstoel om zodat deze dienstdoet als tafel! Bovendien is de staruimte tussen de stoelen en het rustgedeelte vele malen groter gemaakt, voor optimale bewegingsvrijheid. Dit is mede mogelijk gemaakt door de koelbox die onder het bed verwerkt is en de integratie van de elektrische handrem in het dashboard.

Slaap zacht

Het grote, extra dikke matras van 200 x 80 cm op een lattenbodem zorgt voor een ontspannende nachtrust voor een frisse start van de werkdag. Dankzij het in vijf standen verstelbare hoofdeinde verander je het bed in een bank voor ontspanning tijdens pauzes.


Nooit meer uit je luie stoel

Dankzij de afstandsbediening voor veelgebruikte functies binnen de truck hoef je niet meer op te staan. Mediasysteem, verlichting, interieurverwarming en zelfs deuren, ramen en het dakluik zijn eenvoudig te bedienen vanuit het bed.

Voor ieder wat wils
De cabine beschikt over verschillende stroomtoevoer opties voor stroom naar alle soorten apparaten:

 • Verschillende 12v punten
 • Verschillende 23v punten
 • Verschillende USB punten
 • En zelfs een 230v stopcontact
Nooit meer uit je luie stoel

.

MAN Driver App

Digitaal ook van alle gemakken voorzien

Met de MAN Driver app geniet iedere MAN chauffeur van alle gemakken die deze app met zich meebrengt. Brandt er onverhoopt een lampje op je dashboard maar herken je het symbool even niet? Geen probleem, in de app staan alle symbolen uitgelegd.

In de Driver-app controleert u voor vertrek bovendien uw vrachtwagen gemakkelijk en zijn meldingen te zien bij eventuele schade. Met de app kunt u daarnaast ook schakelaars in de bestuurderscabine scannen en meer informatie krijgen over de functie en werking.

Uiteraard hopen we dat het nooit nodig zal zijn, maar bij pech is het mogelijk 24 uur per dag rechtstreeks contact op te nemen met het ServiceCenter, waarbij de app de locatie en verdere informatie doorgeeft zodat we zo snel mogelijk kunnen helpen.

Meer informatie

Leer de truck kennen – vanbinnen en vanbuiten

Bij aankoop van een nieuwe MAN truck biedt MAN een gratis voertuigtraining voor de chauffeur. Tijdens deze training (4 uur digitaal, 3 uur praktijk) leert u de truck vanbinnen en vanbuiten kennen en leert u de truck optimaal en efficiënt te bedienen.

Handig: deze training vertegenwoordigt een waarde van 7 Code95 Praktijkuren.

Meer weten over de nieuwe MAN Truck?