Als twee-, drie-, vier- of vijfasser, MAN bouwvoertuigen zijn altijd goed onderweg dankzij de perfecte aandrijfas met planetaire naafreductie. Laatstgenoemde biedt een goede bodemvrijheid en een hoge trekkracht aan de wielen. Perfect voor het zware werk en kenmerkend voor de uitstekende reputatie van MAN in de bouwsector.

 

MAN bouwvoertuigen onderscheiden zich door het opbouwvriendelijk chassis, het robuuste onderstel en de hoogwaardige assen en veren. Alle componenten zijn afgestemd op maximale betrouwbaarheid, veiligheid en efficiency. De chassisconstructie van de MAN voertuigen biedt u meer stabiliteit, opbouwvriendelijkheid en meer efficiency. Doordat de bovenkant van het chassis geheel vlak is, zijn alle soorten opbouw probleemloos te realiseren. Daarvoor zorgt ook de vrije ruimte op het chassis.
 

De uitlaatdemper met geïntegreerd CRT-filtersysteem en SCR-kat biedt door zijn compacte bouwwijze voldoende ruimte voor opbouwconstructies aan de zijkant van het chassis. Ook voor kraansteunpoten is er een demperpositie met overeenkomstige vrije ruimte. Hierdoor is het mogelijk om de afmeting van de uitlaatdemper klein te houden. Dat is een belangrijk aspect voor de veelal gecompliceerde opbouwen in dit segment. Af fabriek zijn meerdere uitvoeringen mogelijk, zoals een verder naar achter geplaatste demper, waardoor alle in de bouw gangbare opbouwen probleemloos toegepast kunnen worden.

Voor de voertuigen met twee voorassen kent MAN twee oplossingen: een compacte demper met een lage uitlaatgasopening achter de tweede vooras of een omhoog blazende, gedeelde demper die tussen de beide voorassen gemonteerd is. Dan is het roetfilter langs het chassis gemonteerd en de SCR-katalysator hoog geplaatst achter de cabine. Dit is een ideale oplossing voor vijfassige trucks, waar de ruimte aan het chassis extra beperkt is.

 

  • MAN HydroDrive® voor meer tractie in een handomdraai

Een draai aan de schakelaar in de cockpit volstaat en de bijschakelbare voorasaandrijving MAN HydroDrive® biedt dat beslissende extra aan tractie. Andere voordelen van MAN HydroDrive® zijn het gereduceerde brandstofverbruik en het aanzienlijk hogere laadvermogen in vergelijking met een conventionele aandrijving op alle wielen. Nu ook met automaat leverbaar.

 

  • MAN BrakeMatic

Voor een beheersbaar remgedrag in elke situatie zorgt de MAN BrakeMatic® met het elektronische remsysteem EBS. Het ABS-systeem met terreinmodus dat in voertuigen met aandrijving op alle wielen is geïntegreerd, verbetert de remwerking op een onverharde, gladde ondergrond. Bij 6x4- en 8x4-voertuigen dragen de antislipregeling (ASR) en het elektronische stabiliteitsprogramma (ESP) standaard bij aan een verhoging van de rijveiligheid.