Voor chauffeurs
De ultieme werk- en rustplek Innovatie, Efficientie, Comfort en Digitalisering

Voor chauffeurs

Optimaal rij- en rustcomfort

Als chauffeur breng je veel tijd door in de cabine. Het is belangrijk dat de cabine geheel is afgestemd op jouw werk- en rustwensen. De trucks en bedrijfswagens van MAN zijn daarom ontworpen om het werk van de chauffeur makkelijker en beter te maken. Voor de nieuwe generaties MAN hebben we samengewerkt met chauffeurs om zo de ideale cabine te ontwikkelen.

Innovatieve cockpit

Ergonomische chauffeursstoel voor maximaal comfort

Gemakkelijk in- en uitstappen

Digitaal dashboard

Unieke en handige MAN SmartSelect bedieningsknop

Multifunctioneel stuurwiel

Veiligheid voorop met innovatieve systemen

  Het hart van de cabine is geheel ontworpen voor het rijcomfort van de chauffeur. Daarom hebben we de cockpit met bedieningselementen volledig rondom de chauffeur gebouwd. Zo zijn alle functies binnen handbereik. Veiligheid staat voorop, daarom is het stuur uitgerust met een handige functie om sneller de hulpdiensten te kunnen bereiken.


  De innovatieve chauffeursstoel is uitgerust met geïntegreerde hoofdsteun, schouderverstelling en afstelbare rugsteun. In- en uitstappen wordt gemakkelijk, doordat de draaistoel is uitgerust met snelzakfunctie. Daarnaast beschikt de ergonomische stoel over een gewichtsafhankelijke zithoogteverstelling met 9 opties.

  Jouw MAN heeft ook de grootste deuropeningshoek en laagste instap van alle truckmerken. De onderste twee treden zijn volledig antislip voor goede grip en reinigen de zolen van je schoenen.

  De beeldschermen in de cockpit zijn extra groot zodat je vanuit een fijne zitpositie alles uitstekend kunt aflezen. Het scherm naast het stuur biedt verschillende functies zoals de radio, telefoonkoppeling, MAN-navigatie, camerabeelden van de dodehoekcamera en meer.

  Het beeldscherm in het midden van jouw zichtveld toont in één oogopslag belangrijke informatie over:

  • Snelheid

  • Toerental

  • Waarschuwingen

  • Oliedruk en remdruk

  • Tankniveau

  • Assistentiesystemen zoals cruise control en rijstrookbeveiliging

  • Verschillende entertainment functies

  Omdat het tijdens het rijden onveilig kan zijn voor de chauffeur om een touchscreen te bedienen, hebben we de MAN SmartSelect bedieningsknop ontwikkeld. Deze knop is met de centrale positie naast de chauffeur gemakkelijk te bedienen tijdens het rijden. Met twee verschillende draairingen en touch opties bedien je gemakkelijk alle media en informatie in jouw mediabeeldscherm.

  Ook het stuur is ontworpen voor optimaal werk- en rijcomfort voor de chauffeur en kan geheel naar wens versteld worden. Het stuurwiel is multifunctioneel uitgerust met verschillende functies die de mogelijkheid bieden om het mediamenu te bedienen. Via de rechter stuurhendel kunnen onder andere alle versnellingsfuncties worden bediend en kan eenvoudig worden geschakeld tussen rijprogramma’s.

  Door de innovatieve digitale assistentiesystemen is jouw MAN truck veiliger dan ooit. Denk hierbij aan:

  • Blinde hoek waarschuwing

  • Rijstrook waarschuwing

  • Adaptieve cruise control met afstandsregelaar.

  • Traffic Jam Assist voor assistentie tijdens files

  • Licht innovaties

  Quote icon

  Een genot om in te rijden.

  Truckstar

   Altijd uitgerust thuiskomen

   Veel bergruimte

   Goede nachtrust door bed met lattenbodem

   Veel bewegingsvrijheid

   Nooit meer uit de luie stoel

   Digitaal ook van alle gemakken voorzien

   Leer de truck kennen – van binnen en van buiten

    Altijd uitgerust thuiskomen

    De cockpit is uitgerust met ontzettend veel opbergruimte. Zo zijn op kniehoogte, rondom het stuur en boven het bedieningspaneel extra opbergvakken en bekerhouders gemaakt. Tussen de chauffeur en bijrijdersstoel is door de ergonomische vorm van de cockpit extra ruimte voor verschillende mogelijkheden, zoals open of gesloten opbergvakken of lades. Aan de bijrijders-zijde is daarnaast een uittrekbare tafel verwerkt voor extra werkruimte.

    Het extra dikke matras van 200 x 80 cm met lattenbodem zorgt voor een goede nachtrust en voor een frisse start van de werkdag. Dankzij het in vijf standen verstelbare hoofdeinde verander je het bed in een bank voor ontspanning tijdens pauzes. Zo kun je optimaal ontspannen!

    De cabine is ruim zodat je als chauffeur veel bewegingsvrijheid hebt. De cabine is geheel naar wens te personaliseren, en kan worden aangepast naar jouw specifieke behoeften. Heb je een tafeltje nodig? Geen probleem; de bijrijdersstoel kan worden ingeklapt als tafel. Ook is de ruimte tussen de stoelen en het rustgedeelte groter voor meer bewegingsvrijheid.

    Wil je relaxen tijdens de pauze of na je rit? Dan kun je ontspannen op de bank (verstelbaar bed met lattenbodem). Dankzij de afstandsbediening voor veelgebruikte functies binnen de truck hoef je zelfs niet meer op te staan. Het mediasysteem, de verlichting, interieurverwarming en zelfs deuren, ramen en het dakluik zijn eenvoudig te bedienen vanuit het bed. Daarnaast zijn er verschillende stroomtoevoer opties, zoals 12v punten, 23v punten, USB-poorten en een 230v stopcontact.

    Door de MAN Driver App ben je als chauffeur van alle gemakken voorzien. Hierin controleer je voor vertrek allerlei aspecten van je truck en meld je tijdens je rit eventuele schade. Brandt er onverhoopt een lampje op je dashboard, maar herken je het symbool even niet? Geen probleem, in de app staan alle symbolen uitgelegd.

    Ook is het mogelijk om via de Driver App rechtstreeks contact op te nemen met het ServiceCenter, waarbij de app de locatie en verdere informatie doorgeeft zodat we zo snel mogelijk kunnen helpen.


    Bij aankoop van een nieuwe MAN truck bieden we een gratis voertuigtraining voor de chauffeur. Tijdens deze training (4 uur digitaal, 3 uur praktijk) leert de chauffeur de truck van binnen en van buiten kennen. Zo kun je de truck optimaal en efficiënt bedienen. Goed om te weten: deze training vertegenwoordigt een waarde van 7 Code95 Praktijkuren.

    Quote icon

    Onze slaap proefpersoon moest wakker gemaakt worden.

    Big Truck

     Bekijk ook
     Dealer locator

     Er is altijd een dealer bij jou om de hoek. Vind jouw dichtstbijzijnde dealer!

     Over ons

     Als het om mobiliteitsoplossingen en uitstekende service gaat, zijn wij uw MAN. 

     Werken bij MAN

     Wij zoeken collega's! Bekijk nu onze vacatures.