MAN TGM/TGL
Sterk in distributievervoer

MAN TGM/TGL

Adviesgesprek aanvragen

DE NORM IN STADSDISTRIBUTIE

De MAN TGM en TGL trucks blinken uit in het distributievervoer met een indrukwekkende combinatie van design, laadvermogen, efficiëntie en veiligheidssystemen. Welke eisen je ook aan hem stelt, de MAN TGL/TGM is precies aan te passen aan jouw wensen. De cabines hebben een identieke ergonomie en comfort als de zwaardere modellen.
Zelfs de OptiView is identiek!

Een kanjer in het distributieverkeer

Als het gaat om distributievervoer, waarbij wendbaarheid, efficiëntie en ergonomie essentieel zijn, staat de MAN TGL/TGM truck op nummer 1. Deze veelzijdige voertuigen zijn ontworpen om te schitteren in regionale en stedelijke distributie door het compacte formaat, hoge laadcapaciteit en het ergonomische ontwerp.

Ook zijn de TGL en TGM volledig aangepast om het werk van de chauffeur in de stad zo makkelijk mogelijk te maken door een ergonomische instap, talloze hulpsystemen voor het drukke verkeer en een comfortabele cabine.

Vraag een adviesgesprek aan
TOP CABINES

Met de topcabine van de TGM en TGL voelt de chauffeur zich altijd comfortabel, zowel tijdens lange afstanden als in krappe stedelijke gebieden.

Tijdens het rijden in drukke steden is het behouden van overzicht ontzettend belangrijk. Daar is de cockpit dan ook volledig op aangepast. Dankzij het overzichtelijke digitale dashboard is alles binnen handbereik en kan de chauffeur belangrijke informatie snel aflezen. Het dashboard is op een optimale hoogte geplaatst waardoor de chauffeur een groter blikveld heeft en zo beter zicht heeft op druk verkeer

MAN TGM/TGL CC Cabine

De chauffeur kan zijn ogen ten alle tijden op de weg houden dankzij de SmartSelect bedieningsknop. Met deze intuïtieve knop kan de bestuurder eenvoudig de functies op het digitale display bedienen.

MAN SmartSelect

Veiligheid is een prioriteit, vooral in het drukke stedelijk distributieverkeer. De TGM/TGL is uit te rusten met het OptiView-camerasysteem. Door dit innovatieve systeem kan de chauffeur in één oogopslag zien wat er rondom de truck gebeurt. Blindehoeken zijn verleden tijd en manoeuvreren op lastige terreinen zal niet langer een uitdaging zijn. Vooral in krappe straten met veel andere weggebruikers is OptiView een hulpmiddel dat het werk van de chauffeur stukken eenvoudiger maakt.

MAN OptiView

De luchtvering van de truck is eenvoudig te bedienen via een afstandsbediening of via de knoppen op het stuur. De elektronische luchtvering ontlast de achteras voor een soepele rit en minder slijtage aan het voertuig.

Een chauffeur bevindt zich tijdens het werk niet alleen in de truck, maar ook daarbuiten. MAN neemt het comfort tijdens het in- en uitstappen daarom serieus. De MAN TGM en TGL hebben een ruime deuropening en brede instaptreden die slipbestendig zijn. Voor een veilige instap is er ook verlichting toegevoegd bij het openen van de deur.

EFFICIËNTIE EN STERKE MOTOREN

Efficiëntie is de sleutel tot succes bij stadsdistributie, waarbij elke seconde en elke liter brandstof tellen. De TGL/TGM blinkt uit op dit gebied.

De Man D08-motor biedt het vermogen dat nodig is om zware ladingen snel af te leveren, terwijl tegelijkertijd brandstofverbruik en emissie-uitstoot zo laag mogelijk blijven. De TGM/TGL is aangepast aan de Euro6 emissiestandaard, waardoor deze trucks ook geschikt zijn voor distributie in binnensteden en milieuzones.

Door de relatief kleine vrachtwagen en hoge laadcapaciteit is de TGM/TGL uiterst efficiënt en ideaal voor stadsdistributie.

MAN PowerMatic

De TGM en TGL zijn uitgerust MAN Powermatic; een volautomatische schakeltransmissie met koppelomvormer. Door de optimale schakelstrategie hebben de voertuigen een hoog acceleratievermogen, minder slijtage en worden er brandstofkosten bespaard. Daarnaast zorgt dit voor uiterst comfortabel rijgedrag.

VERHOOG RENDEMENT EN VERLAAG STILSTAND

MAN DigitalServices geeft inzicht in de prestaties van de truck. Chauffeurs en wagenparkbeheerders kunnen real-time gegevens volgen, zoals brandstofverbruik, rijgedrag en onderhoudsplanning, om de efficiëntie te verbeteren en stilstand te minimaliseren.

Bekijk hier MAN DigitalServices

Innovatieve hulpsystemen

Veiligheid is van het grootste belang, en de TGL/TGM is uitgerust met geavanceerde hulpsystemen om chauffeurs te ondersteunen. Lane-keeping assist, adaptive cruise control, OptiView en noodremassistentie zijn enkele van de functies die helpen om ongevallen te voorkomen en de veiligheid van de chauffeur te vergroten. Deze systemen werken als het ware als een extra paar ogen op de weg.

MAN. Verder Vooruit.

MAN POWERMATIC

AUTOMATISCHE TRANSMISSIE MET KOPPELVORMER

Lees hier meer over de MAN Transmissiefuncties

MAN NOODREMASSISTENT (EBA PLUS)

  • Deze doorontwikkelde noodremassistent biedt extra veiligheid

Bekijk de MAN assistentiesystemen

MAN OPTIVIEW

Digitale buitencamera’s vervangen de spiegels

Bekijk hier de assistentiesystemen van MAN

MAN BLINDEHOEKHULP

Bewaakt moeilijk zichtbare gebieden aan de bijrijderszijde

Lees hier meer

MAN SERVICECARE

MAN ServiceCare zorgt voor grip op de onderhoudstoestand van jouw TGL of TGM. Met een uitgebreid netwerk van professionele servicecentra worden onderhoud en reparatie snel en efficiënt uitgevoerd. De Mobile24 pechhulp van MAN is 24/7 bereikbaar. Dit vermindert stilstand en zorgt ervoor dat de TGL/TGM altijd zo snel mogelijk op weg kan.

Ontdek de MAN DigitalServices voor TGM / TGL
Bekijk ook
Dealer locator

Er is altijd een dealer bij jou om de hoek. Vind jouw dichtstbijzijnde dealer!

Over ons

Als het om mobiliteitsoplossingen en uitstekende service gaat, zijn wij uw MAN. 

Werken bij MAN

Wij zoeken collega's! Bekijk nu onze vacatures.