Chauffeursinzet & -training
Alles voor de chauffeur

Chauffeursinzet & -training

De chauffeur op 1

Chauffeurs staan bij MAN op nummer 1 en daarom doen wij er alles aan om chauffeurs zo comfortabel en efficiënt mogelijk te laten rijden. Met de digitale tools en trainingen van MAN helpen we chauffeurs om hun vaardigheden te verbeteren en een optimale bijdrage te kunnen leveren aan het bedrijf.

MAN Perform – Optimaliseer jouw rijprestaties

MAN Perform is als onderdeel van MAN DigitalServices ontwikkeld om chauffeurs te helpen hun rijprestaties te optimaliseren. Wagenparkbeheerders ontvangen uitgebreide analyses van het voertuig en chauffeurs aanbevelingen voor een efficiëntere rijstijl.

De voordelen van het gebruik van MAN Perform omvatten:

  • Altijd inzicht in inzetgegevens en prestaties: wagenparkbeheerders hebben altijd toegang tot realtime gegevens van alle voertuigen
  • Kostenbesparing: Dankzij een efficiëntere rijstijl en het optimaal inzetten van de voertuigen, zullen de kosten dalen en zal de uptime verhoogd worden.
  • Brandstofefficiëntie: Door zuiniger te rijden, wordt er brandstof bespaard.

  • Langere levensduur: Een optimale rijstijl vermindert slijtage en het risico op stilstand, wat resulteert in lagere onderhoudskosten en een langere levensduur van jouw MAN voertuig.

MAN Driver App

De MAN Driver App is de digitale assistent voor chauffeurs. Deze handige app biedt de chauffeur alle informatie die hij nodig heeft, waardoor hij snel en veilig de weg op kan. Door de snelle verbinding met de wagenparkbeheerder en andere tools wordt het werk voor de chauffeur comfortabeler en zijn rijstijl efficiënter.

In de app vindt de chauffeur onder andere de volledige digitale voertuighandleiding een overzicht van de inzetgegevens van zijn voertuig en een analyse van zijn rijstijl. Tot slot kan de chauffeur met een druk op de knop pech of schade melden.


Lees meer

Voertuiginstructie bij een nieuwe MAN

Bij de aankoop van een nieuwe MAN ontvang je standaard gratis een aflevertraining. Tijdens de aflevertraining krijg je een uitgebreide voertuiginstructie door de afleverspecialist van jouw MAN dealer.

De MAN Driver training is een Code95 praktijktraining, bestaande uit een e-learning en praktijkgedeelte. Tijdens deze training ontvang je een uitgebreide voertuiginstructie en leer je alles over de assistentie- en veiligheidssystemen van de nieuwe MAN. Dit garandeert een correcte bediening en efficiënte besturing van het voertuig. De training is gratis en kan bij een van de gecertificeerde MAN Driver Training opleiders gevolgd worden.

Meer weten?

Direct een gratis MAN Driver training boeken? Meld je dan nu aan!

Neem contact op met jouw MAN dealer

MAN ProfiDrive trainingen

MAN ProfiDrive helpt chauffeurs al meer dan 40 jaar om veilig, efficiënt en duurzaam te rijden. Chauffeurs leren tijdens de trainingen het voertuig van binnen en buiten kennen. Ook leren de chauffeurs om te gaan met de nieuwste digitale veiligheids- en hulpsystemen van het voertuig, waardoor ze deze tijdens het rijden optimaal kunnen gebruiken. De juiste inzet van de assistentiesystemen zorgt niet alleen voor een comfortabele en veiligere rit voor de chauffeur zelf, maar ook voor meer efficiëntie en kostenbesparing.

Tijdens de ProfiDrive trainingen worden de rijvaardigheden en kennis van de chauffeurs naar een hoger niveau getild. Dit zijn de voordelen van een chauffeurstraining van MAN:

  • Veiligheid: in de trainingen worden de innovatieve veiligheidssystemen uitgebreid behandeld, waardoor deze optimaal gebruikt kunnen worden.

  • Efficiëntie: Efficiënt rijden leidt tot brandstofbesparing en lagere operationele kosten. Wij helpen je te begrijpen hoe je de efficiëntie kunt verhogen.

  • Comfort: Comfortabel rijden is essentieel om vermoeidheid en stress te verminderen. ProfiDrive trainingen helpen chauffeurs om comfortabel achter het stuur te zitten en optimaal gebruik te maken van de assistentiesystemen.

Overzicht MAN ProfiDrive code95 trainingen

Tijdens deze cursus leer je een efficiëntere rijstijl, waarmee je brandstof bespaart en minder Co2 uitstoot. Door bewuster te rijden, zullen brandstof-, onderhouds- en schadekosten verminderd worden.

Deze training is gefocust op het verminderen van ongevallen door veiliger en alerter te rijden.

De chauffeursdag is speciaal gericht voor iedereen die betrokken is bij jouw bedrijf en meer inzicht wil krijgen in de voertuigen. Tijdens het dagprogramma worden verschillende onderwerpen uit de theorie als in de praktijk behandeld.

In deze training leert de chauffeur hoe schade aan het voertuig voorkomen kan worden. Door bewuster met het voertuig om te gaan, bespaar je veel schade- en reparatiekosten

In de training BBS wordt veiligheid tijdens het rijden verbeterd door de rijstijl van de chauffeur te bevorderen. Bijkomend is dat een verbeterde rijstijl ook het brandstofgebruik verlaagd.

CODE 95 TRAININGEN

Wij bieden trainingen voor jouw specifieke behoeften, uiteenlopend van het verhogen van de veiligheid tot efficiënter leren rijden. Een van bovenstaande trainingen boeken?

Neem contact op met jouw dealer
Bekijk ook
Dealer locator

Er is altijd een dealer bij jou om de hoek. Vind jouw dichtstbijzijnde dealer!

Over ons

Als het om mobiliteitsoplossingen en uitstekende service gaat, zijn wij uw MAN. 

Werken bij MAN

Wij zoeken collega's! Bekijk nu onze vacatures.