Recycling bij MAN

Recycling bij MAN

Vind je MAN dealer
Een MAN TGE recyclen

Is je MAN TGE aan het aan het eind van z’n levensduur? Tijd om ‘m te recyclen. De ARN (Auto Recycling Nederland) is verantwoordelijk voor recyclen van voertuigen. 

Hoe gaat het in zijn werk?

MAN Nederland neemt deel aan het collectieve systeem Besluit beheer autowrakken. Binnen dit systeem draagt ARN (Auto Recycling Nederland) zorg voor de uitvoering van de producentenverantwoordelijkheid op het gebied van autorecycling in Nederland.

Een oude MAN TGE kan achtergelaten worden bij een ARN demontagebedrijf. Vind het dichtstbijzijnde inleverpunt op www.arn.nl/auto-inleveren. ARN zorgt vervolgens samen met alle ketenpartners ervoor dat het ingeleverde voertuig op de juiste manier verwerkt wordt.
ARN garandeert voor elk voertuig een recyclingpercentage van meer dan 98%! Dit is mogelijk dankzij hun innovatieve verwerkingsproces.

Het uitvoerende demontagebedrijf meldt het voertuig af bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) zodat deze niet meer op naam staat. Het autodemontagebedrijf haalt vervolgens alle nog te gebruiken onderdelen uit het voertuig, en ook alle schadelijke stoffen. Zij verwijderen de accu en tappen alle vloeistoffen af, die door ARN gecontracteerde verwerkers worden ingezameld. Ook de wielen en banden worden gedemonteerd en apart ingezameld.

Na demontage gaat het kale autowrak naar een ARN-shredderbedrijf. De vermaalinstallatie breekt het voertuig in vuistgrote stukken, waarna het staal met behulp van een magneet wordt onttrokken, om direct als grondstof ingezet te kunnen worden in de metaalindustrie. Dat wat overblijft wordt in de PST (Post Shredder Techniek)-fabriek van ARN in Tiel verder verwerkt. Het shredderafval wordt gescheiden in herbruikbare grondstoffen. Slechts een klein deel van de hele auto, minder dan 2%, blijft over. De rest is hergebruikt, verwerkt tot nieuwe grondstof of gebruikt voor energieopwekking.


Bekijk hier de inleverpunten

MAN Dealers

Tijd voor een nieuwe MAN TGE? Als u bij onze dealers een nieuwe MAN TGE aanschaft, zorgen zij er uiteraard voor dat het oude voertuig voor recycling wordt aangeboden bij ARN.

Vind hier je MAN dealer
Verdere vragen

Neem gerust contact op voor eventuele verdere vragen. 

Ga naar de contact pagina
Bekijk ook
Dealer locator

Er is altijd een dealer bij jou om de hoek. Vind jouw dichtstbijzijnde dealer!

Over ons

Als het om mobiliteitsoplossingen en uitstekende service gaat, zijn wij uw MAN. 

Werken bij MAN

Wij zoeken collega's! Bekijk nu onze vacatures.