MAN eTRUCK
Verder Vooruit.

MAN eTRUCK

Adviesgesprek aanvragen
Niet de eerste, wel de beste

MAN staat al jaren voor innovatie en vooruitgang. Onze nieuwste prestatie op het gebied van duurzaamheid zijn de MAN eTrucks. Volledig elektrische trucks met eigen ontwikkelde motoren en accu's die de weg vrijmaken voor een groenere toekomst. De MAN etrucks zijn 100% MAN; uitstekende kwaliteit, betrouwbaar, efficiënt, innovatief en ontworpen met het oog op chauffeur én ondernemer.

Niet voor niets wordt de MAN eTruck als "next level-truck" bestempeld.
MAN.
 Verder Vooruit.

eMPOWERING YOU ALL THE WAY

Lees alles over de MAN eTruck en het elektrificeren van het wagenpark in het eMagazine. 

Bekijk het eMagazine hier

Ontdek onze elektrische trucks

MAN eTGX

 • Haalt een dagelijkse afstand van wel 800 km

 • De toekomst van het langeafstandsverkeer

 • Comfortabel en uiterst efficiënt

Bekijk hier de MAN eTGX

MAN eTGS

 • De nieuwe standaard voor distributieverkeer

 • Sterk en veelzijdig

 • Stille en precieze rijervaring

Bekijk hier de MAN eTGS

Elektrische efficiëntie

Het hart van de nieuwe elektrische trucks is de accu. Deze accu’s zijn speciaal voor deze nieuwe trucks door MAN ontworpen en geproduceerd, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor een zware inzet. Door de speciale chemische samenstelling heeft deze accu een zeer lange levensduur, grote beschikbare capaciteit (90% DOD) en is de accu zeer veilig. Door de modulaire accuplaatsing kan er gevarieerd worden met het aantal accu’s en de positie op het chassis. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de ruimte voor de energieopslag en wordt het mogelijk om een werktuig of andere opbouwmogelijkheden aan het chassis te monteren.


De krachtige elektromotor vormt het sportief hart van de eTruck en bereikt een rendement van maar liefst 90%. De emissievrije aandrijflijn zorgt voor een grote trekkracht en efficiënte ritten. Tijdens het bergafwaarts rijden en remmen wordt er energie teruggewonnen. Dit resulteert in een lager energiegebruik en hogere actieradius. Middels de One-Pedal-Drive is het voertuig te besturen met 1 pedaal wat optimaal gebruiksgemak oplevert. De One-Pedal-Drive is volledig in te stellen naar de wensen van de chauffeur.

De geautomatiseerde MAN TipMatic schakeltransmissie met 2 of 4 versnellingen verhoogt het rijcomfort en de efficiëntie tijdens het rijden. Er is zelfs geen mechanische koppeling nodig om te schakelen. Door de mogelijkheid van een elektrische en mechanische PTO is de eTruck uiterst opbouwvriendelijk.

Thermomanagement voor de accu’s, aandrijfeenheid en de cabine is essentieel. Voor het verwarmen en koelen van de cabine en de componenten moet er zo min mogelijk energie uit de accu’s worden gehaald om een zo groot mogelijke actieradius te behalen.

De MAN eTruck heeft daarom een bijzonder efficiënt verwarmings- en koelingssysteem. Er wordt ingezet op een hoge systeemflexibiliteit door zo veel mogelijk energie van afzonderlijke componenten met elkaar te delen. Er zijn ook mogelijkheden om opbouwfunctionaliteiten voor verwarmen/koelen met het voertuigsysteem te verbinden.

MAN Thermomanagement


Veilig en snel kunnen laden is een cruciaal element voor het optimaal functioneren van de eTruck. Daarom adviseren we over laadmogelijkheden en werken we samen met partners aan een high-performance laadnetwerk in Europa.

Door het nieuwe, krachtigere Megawatt Charging System (MCS) zijn de laadtijden korter, waardoor de uptime verhoogd wordt.

MAN biedt speciale digitale diensten om jouw eMobility ervaring nog beter te maken.

 • MAN eManager

Met de eManager monitor en beheers je het laad- en accubeheer. Daarnaast heb je real-time inzicht in status van het voertuig.

 • Smart Route Planning

Deze digitale tool plant eenvoudig een route en houdt rekening met de mogelijkheden voor laden op jouw route.

 • ServiceCare

Met MAN ServiceCare plan je proactief en regelmatig onderhoud aan je voertuigen, waardoor deze in topconditie blijven en de uptime gemaximaliseerd wordt.

 • MAN Perform

MAN Perform biedt een gedetailleerde analyse van het voertuig en de chauffeur. Door een efficiëntere rijstijl toe te passen en het voertuig optimaal in te zetten, bespaar je kosten en verhoog je de veiligheid.

 • Tachograaf- en tijdmanagement

Beheer eenvoudig en efficiënt tachograafgegevens om te voldoen aan wettelijke voorschriften voor rij- en rusttijden.

MAN DigitalServices zijn 5 jaar gratis te gebruiken.

red line


De MAN eTruck is ontwikkeld met een sterke focus op aerodynamica. Het gestroomlijnde ontwerp vermindert de luchtweerstand en verbetert de algehele efficiëntie. Dit betekent minder energieverbruik en dus een hogere actieradius.


Toepassingen

De MAN eTruck komt in verschillende chassisconfiguraties. Als solo voertuig, trekker met oplegger, blad- of luchtgeveerd, met alle vertrouwde cabines en een scala aan opbouwmogelijkheden. De ePTO en de mPTO vormen een flexibele en robuuste aandrijfmogelijkheid voor de opbouw.

Bekijk alle toepassingen

Indrukwekkend exterieur

Het design van de MAN elektrische vrachtwagen is een perfecte mix van functionaliteit en stijl. De simpele elegantie is wat je van MAN gewend bent. Voor de eTrucks zijn verschillende cabineconfiguraties beschikbaar.

MAN eMobility

Benieuwd naar wat eMobility bij MAN inhoudt en wat MAN kan bieden? 

Lees meer over MAN eMobility

Optimaal interieur

Design

Het interieurdesign van de MAN eTruck is gericht op het creëren van een aangename en functionele omgeving voor chauffeurs. Het gebruik van hoogwaardige materialen en ergonomische indeling zorgt voor een aantrekkelijke en comfortabele ruimte.

Workplace

De cabine van de trucks zijn ontworpen om het werk van de chauffeur makkelijker te maken, met alle belangrijke functies binnen handbereik. Dit maakt de elektrische vrachtwagen een ideale werkplek.

Digitale cockpit

De digitale cockpit bestaat uit een vernieuwd 12,3-inch kleurendisplay met hoge resolutie waarop de snelheid, waarschuwingen, navigatie en radio weergegeven worden. Het dashboard is makkelijk en intuïtief te gebruiken, zodat de chauffeur alle aandacht bij de weg kan houden.

MAN SmartSelect

Het dashboard wordt eenvoudig bediend met de SmartSelect bedieningsknop. Deze knop is met één hand te bedienen, waardoor de chauffeur comfortabel in zijn stoel kan blijven zitten en zijn ogen volledig op de weg kan houden.

MAN OptiView

Ook de eTruck heeft het digitale camerasysteem OptiView. OptiView biedt uitstekend zicht rondom het voertuig en vermindert dode hoeken. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid, het maakt het werk van de chauffeur zelfs makkelijker.

Luchtvering

De achteras met luchtvering biedt altijd een soepele rit. Met de nieuwe elektronisch geregelde luchtvering wordt de achteras ontlast, waardoor het voertuig eenvoudiger wordt om te besturen.

MAN eTruck

MAN heeft zich toegewijd aan het ontwikkelen van alle aspecten van eMobility, waaronder de accu's, laadoplossingen en digitale diensten. Zo krijg jij gegarandeerd de beste kwaliteit en de meest innovatieve oplossingen.

Vraag adviesgesprek aan

Rustgedeelte

Om goed te kunnen presteren tijdens lange dagen op de weg, is een goede rust noodzakelijk. Daarom biedt de MAN eTruck een eersteklas rustgedeelte voor de chauffeur.

 • Comfortabele bedden met echte lattenbodem voor een goede nachtrust

 • De bijrijdersstoel kan worden omgeklapt naar een tafel

 • Optimaal ingerichte cabine met veel opbergruimte

 • Alle functies in de cabine kunnen eenvoudig worden bediend met één druk op de knop vanuit het bed

 • Bij stilstand zorgt Silent Mode voor geluidsreductie in de cabine, zodat de chauffeur beter kan uitrusten en slapen.

 • PIEK-modus zorgt voor geluidsreductie buiten het voertuig tijdens het laden en ontladen.

MAN DigitalServices

Met MAN DigitalServices heb je 5 jaar gratis toegang tot een reeks digitale oplossingen die de prestaties en uptime van jouw eTruck optimaliseren. De DigitalServices zijn afgestemd op de elektrische trucks, waardoor je bij het plannen van ritten en opladen volledig ondersteund wordt. Met de MAN eManager en MAN SmartRoute worden optimale routes en oplaadmomenten voor de eTruck uitgerekend en heb je altijd overzicht over het laadmanagement.

Natuurlijk is de truck ook uitgerust met overige handige DigitalServices, zoals Man Perform, waarmee de rijstijl geanalyseerd wordt voor meer efficiëntie en MAN Now voor over-the-air software updates.Lees meer over MAN DigitalServices
MAN ServiceCare

Onze uitgebreide ServiceCare-pakketten zijn ontworpen om jouw wagenpark soepel te laten opereren. Van onderhoudsservices tot reparaties en 24/7 pechhulp, wij staan altijd voor je klaar om ervoor te zorgen dat jouw elektrische vrachtwagen optimaal presteert. Door proactief onderhoud voorkom je stilstand en verhoog je de voertuigbeschikbaarheid en daarmee de uptime.


Vraag een adviesgesprek aan

EMOBILITY ZIT ONS DNA

eMobility is een thema waar we ons al jaren mee bezig houden. MAN heeft al meer dan 80 jaar ervaring met het ontwikkelen van trucks, TGE’s en bussen, en is al jaren geleden begonnen met het verkennen van elektrische alternatieven. Zo lanceerden wij in 2018 al de eTGM, en recentelijk hebben we de meest innovatieve eTruck tot nu toe ontwikkeld. De eTruck is ontworpen met compleet vernieuwde technologieën en kennis en is door MAN helemaal vanaf nul ontworpen.

MAN. Verder Vooruit. 

Bekijk ook
Dealer locator

Er is altijd een dealer bij jou om de hoek. Vind jouw dichtstbijzijnde dealer!

Over ons

Als het om mobiliteitsoplossingen en uitstekende service gaat, zijn wij uw MAN. 

Werken bij MAN

Wij zoeken collega's! Bekijk nu onze vacatures.