MAN NEXT LEVEL eMOBILITY
The future starts now

MAN NEXT LEVEL eMOBILITY

Bekijk de MAN eTruck

Een nieuw elektrisch tijdperk

De transportsector is razendsnel aan het veranderen en elektrische voertuigen worden langzamerhand de standaard. Het is geen verrassing, gezien de nadruk die gelegd wordt op het verminderen van CO2 en het bijdragen aan een gezond milieu. Bij MAN leiden we de weg naar de toekomst met een duidelijke visie voor de overgang naar elektrisch rijden, waarbij klantgerichtheid, efficiëntie en duurzaamheid vooropstaan. Hierbij gaat onze ambitie veel verder dan wet- en regelgeving. Het nieuwe tijdperk van eMobility is aangebroken!

MAN. Verder Vooruit. 

eMobility zit ons DNA

eMobility is een thema waar we ons al jaren mee bezig houden. MAN heeft al meer dan 80 jaar ervaring met het ontwikkelen van trucks, TGE’s en bussen, en is al jaren geleden begonnen met het verkennen van elektrische alternatieven. Zo lanceerden wij eerder al de eTGM, en recentelijk hebben we de meest innovatieve eTruck tot nu toe ontwikkeld. De eTruck is ontworpen met compleet vernieuwde technologieën en kennis en is door MAN helemaal vanaf nul opgebouwd. 

We zien eMobility echt als de toekomst van het transport. We zien het niet als een trend, maar een noodzakelijke stap om de transportindustrie duurzamer én efficiënter te maken. Bovendien draagt het bij aan efficiëntie én aan een schonere planeet. 

Vraag een adviesgesprek aan

Bereken uw actieradius

Bij de aanschaf van een elektrisch voertuig wil je zekerheid over de actieradius. De MAN eReadyCheck berekent de actieradius en geeft advies over het benodigde aantal accupakketten op basis van factoren zoals gewicht, opbouw, lading en geplande afstanden. 

Doe de eReadyCheck

Next Level ETruck

MAN heeft zich toegewijd aan het ontwikkelen van alle aspecten van eMobility, waaronder de accu's, laadoplossingen en digitale diensten. Zo krijg jij gegarandeerd de beste kwaliteit en de meest innovatieve oplossingen.


De accu’s zijn het hart van de elektrische trucks en bussen. De voertuigen hebben soms een zware inzet, waardoor de accu’s een hoge capaciteit moeten hebben. Daarom heeft MAN geïnvesteerd in de eigen ontwikkeling van krachtige en betrouwbare accu's. Met het modulaire accusysteem maken wij optimaal gebruik van de ruimte voor energieopslag en zorgen we voor chassisruimte voor carrosserie oplossingen.

Ook bij de productie van accu’s nemen we duurzaamheid uiterst serieus:

  • Naleving van de OECD-richtlijnen bij de winning van grondstoffen

  • Gebruik van stroom uit hernieuwbare energiebronnen

  • Accu’s worden gerecycled, waarbij we streven naar het een hergebruik van 97% van alle grondstoffen


MAN ontwikkelt de aandrijflijn inclusief het thermomanagement systeem volledig in eigen huis. Zo kunnen wij de beste kwaliteit garanderen.

Het opladen van elektrische voertuigen moet efficiënt en handig zijn. MAN adviseert daarom over laadoplossingen. Milence (Joint Venture van Traton (MAN), Volvo en Dailmer trucks) realiseert een high-performance laadnetwerk in Europa. We streven ernaar om het opladen zo naadloos mogelijk te maken, zodat jij je kunt concentreren op de bedrijfsvoering.

MAN biedt speciale digitale diensten om jouw eMobility ervaring nog beter te maken.

  • MAN eManager

Met de eManager monitor en beheers je het laad- en accubeheer.

  • Smart Route Planning

Deze digitale tool plant eenvoudig een route en houdt rekening met de laadtijdstippen.

  • ServiceCare

Met MAN ServiceCare plan je proactief en regelmatig onderhoud aan je voertuigen, waardoor deze in topconditie blijven en de uptime gemaximaliseerd wordt.

  • MAN Perform

MAN Perform biedt een gedetailleerde analyse van het voertuig en de chauffeur. Door een efficiëntere rijstijl toe te passen en het voertuig optimaal in te zetten, bespaar je kosten en verhoog je de veiligheid.

  • Tachograaf- en tijdmanagement

Beheer eenvoudig en efficiënt tachograafgegevens om te voldoen aan wettelijke voorschriften voor rij- en rusttijden.

MAN DigitalServices zijn 5 jaar gratis te gebruiken.


MAN eTruck

eMPOWERING YOU ALL THE WAY

Lees alles over de MAN eTruck en het elektrificeren van het wagenpark in het eMagazine.

Bekijk het eMagazine hier

MAN eConsultancy

Ieder transportbedrijf heeft zijn eigen specifieke behoeften en uitdagingen. Daarom biedt MAN advies op maat als het gaat om eMobility. Onze experts helpen je graag vooruit als het gaat om het kiezen van de juiste elektrische alternatieven voor jouw bedrijf. We begrijpen dat investeren in elektrische mobiliteit een grote stap is met veel vragen en onzekerheden. Daarom willen wij de overgang zo soepel en transparant mogelijk lat

Onze 360 eConsultancy bevat alle aspecten van eMobility, zoals netwerkanalyses, laadinfrastructuur en energieopslag. Zo ontwikkelen we een mobiliteitsconcept volledig op maat.

Adviesgesprek aanvragen
Bekijk ook
Dealer locator

Er is altijd een dealer bij jou om de hoek. Vind jouw dichtstbijzijnde dealer!

Over ons

Als het om mobiliteitsoplossingen en uitstekende service gaat, zijn wij uw MAN. 

Werken bij MAN

Wij zoeken collega's! Bekijk nu onze vacatures.