MAN Lion’s City E
De elektrische lijnbus van de toekomst

MAN Lion’s City E

Adviesgesprek aanvragen

Elektrisch openbaar vervoer van de toekomst

De MAN Lion’s City E is de sleutel naar het openbaar vervoer voor de toekomst. Deze elektrische lijnbus is het toppunt van duurzaam en efficiënt personenvervoer. Met een geavanceerde elektrische aandrijving, ruime actieradius en ultiem comfort brengt de MAN Lion’s City E het elektrisch vervoer verder vooruit.

Vraag adviesgesprek aan

Highlights

  • Actieradius tot 350 kilometer

  • Efficiënte inzet door eManager

  • Een geschikt model voor elke weg

Elektrisch openbaar vervoer

Met de MAN Lion’s City E ben je voorbereid op de toekomst van het elektrisch openbaar vervoer. Met de groeiende behoefte aan duurzaamheid in stedelijke gebieden, is de MAN Lion’s City E een groene én efficiënte oplossing. Met een geheel elektrische aandrijving biedt deze bus schone en stille mobiliteit.

Voordelen van elektrisch openbaar vervoer

  • Lagere kosten

Een volledig elektrische aandrijving is zuinig, wat zorgt voor een daling van de kosten.

  • Duurzaamheid

Elektrische bussen stoten geen uitlaatgassen uit, wat zorgt voor een betere luchtkwaliteit in stedelijke gebieden.

  • Minder geluidsoverlast

De MAN Lion’s City E is ontzettend stil, wat geluidsoverlast tegengaat.

  • Geen concessies

Met de MAN Lion’s City E geniet je van de efficiëntie, veiligheid en comfort die MAN bussen te bieden hebben.


Vraag adviesgesprek aan

Uiterst comfortabel

De MAN Lion’s City E doet geen concessies in comfort, voor zowel de chauffeur als passagiers. 

De elektrische bus biedt de chauffeur een ontspannen werkplek, met ergonomische stoel en intuïtieve bedieningselementen. Op het digitale display ziet de chauffeur in een oogopslag alle informatie die nodig is tijdens een rit.

De elektrische bussen bieden passagiers genoeg ruimte, zowel qua zit- als staanplekken. Door de slimme indeling en rustige sfeer wordt het reisgemak van passagiers verhoogd. De MAN Lion’s City E is ook verrassend stil, wat zorgt voor een aangename reis.

Aandrijving en Accu

Het accupakket van de elektrische bus pas je volledig aan op jouw behoeften. Het is mogelijk om extra accupakketten toe te voegen, wat de actieradius vergroot. Door het verwijderen van een accupakket wordt de passagierscapaciteit verhoogd en de laadtijd verminderd. Het totale aantal accupakketten is afhankelijk van de lengte van de bus. Door te kiezen voor elektrisch lever je niet in op ruimte van passagiers. De accu’s worden namelijk op het dak geplaatst.

De accu’s worden aangedreven door een elektrische centraalmotor. Deze motor produceert geen uitstoot, is zeer stil en is daarmee de meest duurzame oplossing.

MAN. Verder Vooruit. 

Actieradius

De MAN Lion’s City E heeft een aanzienlijke actieradius tot 350 kilometer met slechts één acculading. Tijdens het remmen wordt er energie teruggewonnen, waardoor er nog efficiënter gereden kan worden. Dat maakt deze elektrische bus uitermate geschikt voor openbaar vervoer. Alle accupakketten worden in 2,5 uur tot 5 uur volledig opgeladen.

Vraag adviesgesprek aan

Optimale inzet met eManager

Met de DigitalServices van MAN zet je jouw elektrische bussen zo efficiënt mogelijk in. De eManager is jouw digitale hulpmiddel om de laadmomenten van de elektrische bussen in te plannen. Via de timer-modus bepaal je wanneer de voertuigen opgeladen moeten zijn. De eManager verzorgt een slimme planning. Met deze tool heb je ook altijd een realtime overzicht van de huidige actieradius van de gehele elektrische vloot en het oplaadproces.

Door de accu efficiënt op te laden, wordt de actieradius optimaal benut en wordt de uptime van het voertuig verhoogd.


Modellen en Specificaties

De MAN Lion’s City E is verkrijgbaar in 3 modellen: de City 10 E van 10,5 meter, City 12 E van 12,2 meter en City 18 E van 18 meter. De zitplaatsen variëren van 33 tot 60 plaatsen.

Door de verschillende modellen is er voor iedere situatie een ideale ov-bus. Zo is de compacte Lion’s City 10 E uitermate geschikt voor smalle straten in stadscentra.


Meer informatie over de modellen van de MAN Lion’s City E vind je hier
Bekijk ook
Dealer locator

Er is altijd een dealer bij jou om de hoek. Vind jouw dichtstbijzijnde dealer!

Over ons

Als het om mobiliteitsoplossingen en uitstekende service gaat, zijn wij uw MAN. 

Werken bij MAN

Wij zoeken collega's! Bekijk nu onze vacatures.