Bespaar op de brandstofkosten met MAN Perform

Wist u dat u met MAN Perform op het RIO platform het brandstofverbruik van uw wagenpark aanzienlijk kunt verminderen?

Bespaar op de brandstofkosten met MAN Perform

Wist u dat u met MAN Perform op het RIO platform het brandstofverbruik van uw wagenpark aanzienlijk kunt verminderen? MAN Perform geeft u inzicht in de rijstijl van de chauffeur, waardoor u een goed beeld krijgt van de potentiële besparing op de brandstofkosten.

Zo realiseerde één van onze klanten dit jaar een brandstofbesparing tot 5% per maand door het gebruik van MAN Perform! Via het RIO platform heeft u gratis al toegang tot de verbruikscijfers van uw wagenpark.

MAN Perform voegt hier een extra dimensie aan toe: de rijstijl van uw chauffeurs. Door het in kaart brengen van de rijstijl per chauffeur kunt u gericht uw chauffeurs gaan coachen op het optimaliseren van de rijstijl.

MAN perform beoordeelt de chauffeurs op de volgende aspecten:

  • Uitrollen / coasting
  • Gebruik van de kickdown
  • Gebruik van de bedrijfsrem, motorrem en retarder
  • Gebruik van de cruise control
  • Overspeed (>85 km/u)

Daarnaast toont MAN Perform ook omgevingsfactoren die van invloed zijn op het brandstofverbruik, zoals verkeersdruk en hoogteverschillen. 

Profiteer direct van deze mogelijkheid en krijg MAN Perform 3 maanden gratis!

Na 3 maanden is het tarief per dag/voertuig € 0,29, dat is € 8,99 gedurende 31 dagen en het abonnement is per dag op te zeggen, dus u zit nergens aan vast!

Lees hier meer over MAN Perform?

Handig voor uw chauffeurs

Via de MAN Driver App heeft uw chauffeur zelf ook inzicht in zijn rijstijl en toont de app concrete aanbevelingen voor het optimaliseren van de rijstijl.

MAN ProfiDrive

Het is ook mogelijk om uw chauffeurs een training aan te bieden om (nóg) efficiënter te rijden. Tijdens een MAN Profidrive training leert de chauffeur alles over de assistentie- en veiligheidsssytemen van de MAN, dit zorgt voor een optimale inzet van de truck met als doel een lager brandstofverbruik. Alle MAN Profidrive trainingen zijn Code95 gecertificeerd en dragen dus bij aan de periodieke nascholingsverplichting voor beroepschauffeurs.

Meer weten over deze mogelijkheid? Neem direct contact met ons op, wij informeren u graag over de mogelijkheden.