CABIN CONCEPT. #SimplyMyTruck

DE IDEALE WERKPLEK

De nieuwe MAN introduceert de meest innovatieve werkruimte in een truck ooit. De nieuwe cockpit is geheel gericht op het comfort van de chauffeur. Het MAN SmartSelect-informatiesysteem speelt hierin een centrale rol. Baanbrekend en dus uniek in de truckwereld!

 

Comfortabele en state-of-the-art cockpit

De nieuwe MAN Truck beschikt over een volledig nieuwe cockpit die het gemak en het comfort voor de chauffeur in alle opzichten optimaliseert. Zo is de nieuwe, ergonomische cockpit rondom de chauffeur geplaatst en horizontaal verdeeld in 2 niveaus, één voor de bediening en één voor het aflezen van informatie. Alle bedieningselementen bevinden zich zodoende binnen het hand- en zichtbereik van de chauffeur.

De nieuwe MAN bedieningsfilosofie, onder andere ontwikkeld met de TU München, heeft een duidelijk doel: maximale bruikbaarheid, vooral in de rijsituatie, zowel in het donker als overdag. Dit betekent o.a. dat:

 • Bedieningselementen voldoen aan specifieke truck vereisten;
 • Afzonderlijke bedieningselementen blind kunnen worden bediend;
 • Snelkeuzeknoppen individueel kunnen worden geconfigureerd;
 • Alle elementen zich binnen ideale grijp- en afleesafstanden bevinden;
 • Bediening met handschoenen ook mogelijk is;
 • Pictogrammen en symbolen modern en herkenbaar zijn.

 

Comfortabele en state-of-the-art cockpit

Grootste mediascherm in de truckwereld (12.3 inch)

De nieuwe MAN Truck biedt full colour beeldschermen met hoge resolutie en hoog contrast in verschillende formaten. De beeldschermen variëren in grootte van 3.5 inch tot 12.3 inch (het grootste scherm in de truckwereld) en kennen uitstekende afleeshoeken.

 • MAN Mediascherm

Rechts van de chauffeur bevindt zich het full colour MMT-display (Multi Media Truck) waarop diverse infotainmentfuncties worden getoond, zoals o.a. radio, media, telefoon, apps, navigatie, assistentiesystemen etc.

 • MAN Virtual Display

Centraal gepositioneerd voor de chauffeur is het full colour, volledig digitale instrumentenpaneel met informatie over o.a. waarschuwingen, snelheid en motortoerental, temperatuur, oliedruk, tankniveau, remdruk, navigatiemanoeuvres, radiozenders, assistentiesystemen etc. Inclusief smartphone integratie en split screen view. Uniek is de weergave van toerental en snelheid links en rechts met veel open ruimte voor nuttige informatie in het midden.
 

Grootste mediascherm in de truckwereld (12.3 inch)


Optimaal bedieningsgemak met MAN SmartSelect

Met MAN SmartSelect als het centrale Multi Media Truck (MMT) bedieningselement, zet MAN dé norm op het gebied van bedieningsgemak voor de chauffeur. Uniek en baanbrekend in de truckwereld. Met MAN SmartSelect bedient de chauffeur alle benodigde functies waarbij zijn hand op een ergonomische polssteun rust. De MAN SmartSelect-navigatie wordt weergegeven op het MMT-display.

Met de SmartSelect bedieningsknop, inclusief twee draairingen, is de chauffeur gegarandeerd van optimaal én veilig bedieningscomfort. Immers, in een rijdende truck is de SmartSelect bediening veel veiliger dan de bediening van een touch screen. De bedieningsknop kent drie functies:

 • Grote draairing: links/rechts draaien voor navigatie in het hoofdmenu;
 • Kleine draairing: drukken, links/rechts draaien en schuiven voor navigatie en functieselectie;
 • Touchpad: letters en tekens kunnen met vinger op het touchpad worden geschreven.

Er zijn drie MMT varianten verkrijgbaar: Starter, Advanced en Advanced Plus.

Full Smartphone Integratie

Het infotainmentsysteem biedt de mogelijkheid tot parallel integratie van maximaal twee mobiele telefoons. Zowel oproepen als het ophalen van berichten en het beheer van contacten zijn mogelijk binnen het infotainmentsysteem. Het afspelen van opgeslagen of gestreamde media op de mobiele telefoon is mogelijk. Bovendien kunnen contacten worden geïmporteerd en kunnen sms en e-mail worden geopend.

Full App Integratie

MAN biedt een innovatief app-framework voor eenvoudige uitbreiding van het aantal functies, toegang tot onder andere de MAN AppStore, uitbreiding van infotainment-functies met apps én mogelijkheid om voertuig te “connecten” met onder andere opbouwers.


Optimaal stuurcomfort voor de chauffeur

De MAN stuurwielen, met MAN logo, hebben een diameter van 450mm of 500mm. Een multifunctioneel stuurwiel van leer is optioneel. Het multifunctionele stuurwiel van MAN kent een duidelijke clustering van functies in rij-assistentie (links), menubediening (rechts) en infotainmentbediening. Alle functies kunnen op eenvoudige en logische wijze worden bediend.

Het nieuwe stuur is eenvoudig kantelbaar in een grote kantelhoek en kan zelfs tot in de schoot van de chauffeur getrokken worden. Hierdoor kan elke chauffeur (klein en groot postuur) het stuur op maat instellen en zodoende zijn werkplek naar eigen inzicht optimaliseren.

Het stuur kan tussen 20 en 55 graden traploos worden ingesteld en beschikt over een parkeerkeerstand. Hierbij kan het stuur volledig verticaal naar voren en boven worden geschoven waardoor het in- en uitstappen én de doorloop aanzienlijk wordt vergemakkelijkt. Ook bevat de instelling van het stuur een unieke memory stand zodat met één druk op de knop elke chauffeur over zijn eigen gewenste stuurinstelling kan beschikken.

Optimaal stuurcomfort voor de chauffeur

Elektrische handrem geïntegreerd in dashboard

De nieuwe MAN truck beschikt over een elektronische handrem die in het dashboard is geïntegreerd en is afgestemd met de MAN assistentiesystemen. Dit betekent dat er in de nieuwe cabine een volledig vrije motortunnel wordt geboden, alsmede een optimale bereikbaarheid van de kasten onder het bed.

Elektrische handrem geïntegreerd in dashboard

Makkelijk en veilig schakelen via stuurhendel

Schakelen in de nieuwe MAN Truck kan met de rechter stuurhendel. Deze comfortabele functie biedt meerdere voordelen:

 • Centralisatie van alle versnellingsfuncties;
 • Geoptimaliseerde retarderwerking dankzij twee aanraakpunten;
 • Modus-selectering voor aanpassen van de schakelsoftware;
 • Verhoogde veiligheid omdat de chauffeur beide handen aan het stuur kan houden.

Met de modusselectering op de rechter stuurhendel kunnen ook nog eens de rijprogramma's op elk moment eenvoudig worden omgeschakeld, zoals bijvoorbeeld van PROFI naar PERFORMANCE.

Makkelijk en veilig schakelen via stuurhendel

Dankzij de integratie van MirrorLink, Android Auto en Apple CarPlay heeft de bestuurder via het infotainmentsysteem toegang tot apps en andere smartphone toepassingen. Dit geldt voor zowel Android als Apple smartphones.


MAN Navigatie

De MAN navigatie is gebruiksvriendelijk en betrouwbaar dankzij truckspecifieke navigatie inclusief route-overzicht met alle relevante stations en tussenstops. De chauffeur kan voertuigprofielen instellen (hoogte, lengte, breedte, aantal assen en gewichten) waarmee bij het navigeren rekening wordt gehouden! Geen enkele Google of Apple navigatie kan dit bieden. Verder biedt de MAN navigatie de volgende voordelen:

 • Verbeterde samenstelling routes met meerdere bestemmingen;
 • Ontvangst van routes en POI's (van o.a. vervoerders);
 • Preview-functie van routes inclusief geoptimaliseerd overzicht;
 • Waarschuwing voor obstakels op basis van het ingestelde voertuigprofiel;
 • Junction view: uitvergroting verkeersborden op snelweg;
 • Track recording: routes vastleggen tijdens het rijden, ook off road.
MAN Navigatie

Dimverlichting display bij achteruitrijden

De achtergrondverlichting wordt verminderd wanneer de achteruitversnelling wordt ingeschakeld. Bovendien zijn delen van het instrumentenpaneel gedimd. Hierdoor ontstaat minder verblinding voor de chauffeur. Wel zo veilig en comfortabel.


Meer weten over de nieuwe MAN Truck?


Top