Comfortabel rust en slaapgedeelte

Het rust- en slaapgedeelte beschikt over een comfortabel bed met lattenbodem en heel veel opbergruimte. Naast een ideale werkplek is deze cabine ook dé ruimte om maximaal te kunnen ontspannen.

Bekijk rust- en slaapgedeelte

Digital Dashboard

Met het vernieuwde digitale dashboard heeft de chauffeur in één oogopslag overzicht over alle belangrijke functies. Alle elementen bevinden zich op een ideale aflees- en bedieningsafstand.

Bekijk het digital dashboard

De ideale werkplek

In de innovatieve MAN cockpit heeft de chauffeur alles binnen handbereik. Het baanbrekende, ergonomische ontwerp is volledig gericht op het comfort van de chauffeur.

Bekijk de ideale werkplek

Het super handige MAN SmartSelect

Met de SmartSelect bedieningsknop bedient de chauffeur veilig én snel alle nodige elementen op het dashboard, zodat alle focus op de weg blijft. De ergonomische polssteun maakt het bedienen nog comfortabeler.

Bekijk SmartSelect tool 


Comfortabel rust - en slaapgedeelte

Het rust- en slaapgedeelte in de MAN TGX is er volledig op gericht om de chauffeur maximaal te laten ontspannen. Relaxen is nog nooit zo comfortabel geweest! Daarnaast biedt het de GX cabine meer dan 1.100 liter(!) opslagruimte.

Nog meer leefruimte en aanzienlijk meer opbergmogelijkheden dankzij de lagere voorruit bij de grootste MAN GX cabines (tot 11 cm. hoger)

MAN Slaap Concept

MAN Slaap Concept

Het bed beschikt over dikke matrassen (tot 110 mm!) en ligt op een lattenbodem dat aan de rechterzijde optrekbaar is en in vijf verschillende standen als rugleuning kan worden gebruikt. Lattenbodems dragen aanzienlijk bij aan een goede nachtrust en bieden optimale ontspanning tijdens rustperiodes.

Héél véél bergruimte

Héél véél bergruimte

Het MAN Opberg & Opslag Concept. De MAN Truck biedt de chauffeur en de bijrijder nóg meer ruimte om spullen veilig en makkelijk toegankelijk op te slaan, zoals: open compartimenten, opberglades, opbergschappen én multifunctionele planken met geïntegreerde bekerhouders. Bovendien hebben alle opbergvakken verwijderbare rubberen matten die onnodig rammelen voorkomen en makkelijk schoon te maken zijn.De ideale werkplek

MAN introduceert de meest innovatieve werkruimte in een truck ooit. De nieuwe cockpit is geheel gericht op het comfort van de chauffeur. Het MAN SmartSelect-informatiesysteem speelt hierin een centrale rol. Baanbrekend en dus uniek in de truckwereld!

Comfortabele en state-of-the-art cockpit

Comfortabele en state-of-the-art cockpit

De MAN Truck beschikt over een volledig nieuwe cockpit die het gemak en het comfort voor de chauffeur in alle opzichten optimaliseert. Zo is de nieuwe, ergonomische cockpit rondom de chauffeur geplaatst en horizontaal verdeeld in 2 niveaus, één voor de bediening en één voor het aflezen van informatie. Alle bedieningselementen bevinden zich zodoende binnen het hand- en zichtbereik van de chauffeur.

De nieuwe MAN bedieningsfilosofie, onder andere ontwikkeld met de TU München, heeft een duidelijk doel: maximale bruikbaarheid, vooral in de rijsituatie, zowel in het donker als overdag. Dit betekent o.a. dat:

 • Bedieningselementen voldoen aan specifieke truck vereisten;
   
 • Afzonderlijke bedieningselementen blind kunnen worden bediend;
   
 • Snelkeuzeknoppen individueel kunnen worden geconfigureerd;
   
 • Alle elementen zich binnen ideale grijp- en afleesafstanden bevinden;
   
 • Bediening met handschoenen ook mogelijk is;
   
 • Pictogrammen en symbolen modern en herkenbaar zijn.
Optimaal stuurcomfort voor de chauffeur

Optimaal stuurcomfort voor de chauffeur

De MAN stuurwielen, met MAN logo, hebben meerdere opties waaruit gekozen kan worden. Zo is een multifunctioneel stuurwiel van leer optioneel. Het multifunctionele stuurwiel van MAN kent een duidelijke clustering van functies in rij-assistentie (links), menubediening (rechts) en infotainmentbediening. Alle functies kunnen op eenvoudige en logische wijze worden bediend.

Het nieuwe stuur is eenvoudig kantelbaar in een grote kantelhoek en kan zelfs tot in de schoot van de chauffeur getrokken worden. Hierdoor kan elke chauffeur (klein en groot postuur) het stuur op maat instellen en zodoende zijn werkplek naar eigen inzicht optimaliseren.

Het stuur kan tussen 20 en 55 graden traploos worden ingesteld en beschikt over een parkeerkeerstand. Hierbij kan het stuur volledig verticaal naar voren en boven worden geschoven waardoor het in- en uitstappen én de doorloop aanzienlijk wordt vergemakkelijkt. Ook bevat de instelling van het stuur een unieke memory stand zodat met één druk op de knop elke chauffeur over zijn eigen gewenste stuurinstelling kan beschikken.Digital dashboard

Met het vernieuwde digitale dashboard heeft de chauffeur in één oogopslag overzicht over alle belangrijke functies op het mediascherm en het digitale instrumentenpaneel, inclusief het MAN Navigatiesysteem.

Grootste mediascherm in de truckwereld (12.3 inch)

Grootste mediascherm in de truckwereld (12.3 inch)

De MAN Truck biedt full colour beeldschermen met hoge resolutie en hoog contrast in verschillende formaten. De beeldschermen variëren in grootte tussen 7 inch of 12.3 inch (het grootste scherm in de truckwereld) en kennen uitstekende afleeshoeken.

MAN Mediascherm

Rechts van de chauffeur bevindt zich het full colour MMT-display (Multi Media Truck) waarop diverse infotainmentfuncties worden getoond, zoals o.a. radio, media, telefoon, apps, navigatie, assistentiesystemen etc.

MAN Virtual Display

Centraal gepositioneerd voor de chauffeur is het full colour, volledig digitale instrumentenpaneel met informatie over o.a. waarschuwingen, snelheid en motortoerental, temperatuur, oliedruk, tankniveau, remdruk, navigatiemanoeuvres, radiozenders, assistentiesystemen etc. Inclusief smartphone integratie en split screen view. Uniek is de weergave van toerental en snelheid links en rechts met veel open ruimte voor nuttige informatie in het midden.

MAN Navigatie

MAN Navigatie

De MAN navigatie is gebruiksvriendelijk en betrouwbaar dankzij truckspecifieke navigatie inclusief route-overzicht met alle relevante stations en tussenstops. De chauffeur kan voertuigprofielen instellen (hoogte, lengte, breedte, aantal assen en gewichten) waarmee bij het navigeren rekening wordt gehouden! Geen enkele Google of Apple navigatie kan dit bieden. Verder biedt de MAN navigatie de volgende voordelen:

 • Verbeterde samenstelling routes met meerdere bestemmingen;
   
 • Ontvangst van routes en POI’s (van o.a. vervoerders);
   
 • Preview-functie van routes inclusief geoptimaliseerd overzicht;
   
 • Waarschuwing voor obstakels op basis van het ingestelde voertuigprofiel;
   
 • Junction view: uitvergroting verkeersborden op snelweg;
   
 • Track recording: routes vastleggen tijdens het rijden, ook off road.


Het super handige MAN SmartSelect

Met MAN SmartSelect als het centrale Multi Media Truck (MMT) bedieningselement, zet MAN dé norm op het gebied van bedieningsgemak voor de chauffeur. Uniek en baanbrekend in de truckwereld. Met MAN SmartSelect bedient de chauffeur alle benodigde functies waarbij zijn hand op een ergonomische polssteun rust. De MAN SmartSelect-navigatie wordt weergegeven op het MMT-display.

Met de SmartSelect bedieningsknop, inclusief twee draairingen, is de chauffeur gegarandeerd van optimaal én veilig bedieningscomfort. Immers, in een rijdende truck is de SmartSelect bediening veel veiliger dan de bediening van een touchscreen. De bedieningsknop kent drie functies:

 • Grote draairing: links/rechts draaien voor navigatie in het hoofdmenu;
   
 • Kleine draairing: drukken, links/rechts draaien en schuiven voor navigatie en functieselectie;
   
 • Touchpad: letters en tekens kunnen met vinger op het touchpad worden geschreven.
   
 • Er zijn drie MMT varianten verkrijgbaar: Standaard, Advanced en Professional.
Full Smartphone Integratie

Full Smartphone Integratie

Het infotainmentsysteem biedt de mogelijkheid tot parallel integratie van maximaal twee mobiele telefoons. Zowel oproepen als het ophalen van berichten en het beheer van contacten zijn mogelijk binnen het infotainmentsysteem. Het afspelen van opgeslagen of gestreamde media op de mobiele telefoon is mogelijk. Bovendien kunnen contacten worden geïmporteerd en kunnen sms en e-mail worden geopend.

Full App Integratie

Full App Integratie

MAN biedt een innovatief app-framework voor eenvoudige uitbreiding van het aantal functies, toegang tot onder andere de MAN AppStore, uitbreiding van infotainment-functies met apps én mogelijkheid om voertuig te “connecten” met onder andere opbouwers.