Zero-emissie
Koploper in 

Zero-emissie

De visie naar de toekomst

Het doel om CO-2 uitstoot te verminderen vraagt om zero-emissie transportoplossingen. MAN is al jarenlang bezig om duurzame alternatieven te ontwikkelen en produceren. Met elektrische voertuigen en de nieuwste innovaties als waterstoftrucks zijn we goed voorbereid op de toekomst. Bij MAN gaan we voor een volledig emmissievrije toekomst van de transportindustrie.

CO2-uitstoot vermindering als prioriteit

De transportsector is een aanzienlijke bron van CO2-uitstoot, wat het milieu sterk belast. MAN heeft als voertuigfabrikant daarom een verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu. Voor ons is het verminderen van CO2-uitstoot niet alleen een verplichting vanuit de overheid, maar ook een duidelijke visie.

We geloven sterk in de missie om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst van de gehele transportindustrie. Hierbij zijn efficiëntie, klantgerichtheid en duurzaamheid onze topprioriteiten. 

Wet- en regelgeving

Volgens EU-richtlijnen moeten nieuwe vrachtwagens per 2025 15% minder CO2 uitstoten, in 2030 45% minder en in 2035 65% minder. Voor nieuwe registraties komt de lat ieder jaar hoger te liggen; de emissie moet ieder jaar met minimaal 2,5% omlaag.

Dit realiseren we door een langzame overgang naar zero-emissie voertuigen, zoals elektrische trucks of trucks op waterstof. Daarnaast kunnen we met hulpmiddelen zoals VECTO dieselvoertuigen verduurzamen.

VECTO (Vehicle Energy Consumption Calculation Tool) is een programma waarmee de uitstoot van een voertuig van tevoren bepaald kan worden. Met innovatieve aanpassingen aan het voertuig -zoals een aerodynamische cabine of krachtige aandrijflijn - kan met behulp van VECTO precies berekend worden hoeveel uitstoot er bespaard wordt. Zo kan MAN klanten beter adviseren om duurzame keuzes te maken.

Ook wordt aan de hand van VECTO de emissieklasse van het voertuig bepaald. In bepaalde landen gaat dat een rol spelen door middel van tolreducties. Hoe duurzamer het voertuig, hoe minder tol betaald hoeft te worden. Voor zero-emissie voertuigen gelden de grootste kortingen.


Ontdek de Zero-emissie oplossingen van MAN

eMobility

Lees meer

Waterstof

Lees meer

Onze duurzame missie

Voor een schone en toekomstbestendige wereld moeten we zo snel mogelijk de overstap maken naar zero-emissie voertuigen. Hierbij focussen we ons de komende jaren op het verduurzamen van dieselvoertuigen en de overgang naar zero-emissie voertuigen.

Ons doel is dat in 2030 de helft van alle nieuw verkochte MAN trucks zero-emissie zullen zijn. Voor bussen zijn we nog ambitieuzer: 90% van alle nieuwe bussen zullen in 2030 elektrisch zijn.

In 2040 zullen naar verwachting 80-90% van alle vrachtwagens elektrisch zijn of op waterstof rijden.

Deze veranderingen lijken misschien snel te gaan, maar MAN heeft een lange historie op het gebied van onderzoek naar duurzame alternatieven. Elektrische bussen en trucks zijn al jaren in gebruik en de eerste bus op waterstof werd al in 1996 geïntroduceerd.

MAN is toegewijd aan de ontwikkeling van de meest kwalitatieve accu’s en aandrijvingen en onderzoekt, ontwikkelt en produceert deze volledig zelf. De komende jaren zal de kwaliteit van de accu’s alleen maar beter worden. Zo krijgen de klanten de best mogelijke voertuigen die aan hun behoeftes blijven voldoen.

We besteden dan ook veel tijd en geld in de ontwikkeling van nog betere accu’s in de toekomst. Zo verwachten we dat de komende jaren de accu’s van de elektrische trucks wel een actieradius tot 1000 km kunnen behalen, met een korte laadtijd van minder dan een uur. Vanaf 2025 zullen er ieder jaar meer dan 100.000 accu’s geproduceerd worden door MAN.


MAN Zero-Emissie voertuigen

Om CO2-uitstoot te verminderen zijn alternatieve brandstoffen nodig. We bieden op dit moment 2 duurzame alternatieven aan: elektrische voertuigen of waterstofvrachtwagens.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Zero-emissie en nieuwe oplossingen brengen ook vragen met zich mee. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een adviesgesprek aan met onze specialisten.

Vraag een adviesgesprek aan
Bekijk ook
Dealer locator

Er is altijd een dealer bij jou om de hoek. Vind jouw dichtstbijzijnde dealer!

Over ons

Als het om mobiliteitsoplossingen en uitstekende service gaat, zijn wij uw MAN. 

Werken bij MAN

Wij zoeken collega's! Bekijk nu onze vacatures.