MAN DigitalServices

MAN DigitalServices

Doe mee met het digitale wagenparkbeheer! Met de digitale diensten van MAN optimaliseert u de efficiëntie van uw hele wagenpark.

Basisuitrusting

Wat heeft u nodig?

Economisch rijden

Uitgebreide analyse

Onderhoud- en reparatiebeheer

MAN ServiceCare

Tachograaf- en tijdmanagement

Realtime oplossingen

Over-the-air-upgrates

Op elk moment updaten mogelijk

Aan de slag

Alles wat u nodig hebt voor een fundamentele procesoptimalisatie in de transport- en logistieke sector.

RIO Box

Met de RIO Box wordt uw wagenparkbeheer efficiënter en fabrikantonafhankelijk - en dat voor uw hele wagenpark. Met behulp van deze telematicahardware worden relevante voertuiggegevens automatisch overgedragen. 
Ik wil graag meer weten

Probeer nu 3 maanden gratis

Onze telematicasoftware biedt u een omvangrijke gegevensanalyse van uw voertuigen. Zeer omvangrijke voertuigdata zoals de voertuigpositie en verbruiksgegevens zijn real-time inzichtelijk op het RIO-platform.
Om u kennis te laten maken met onze telematicasoftware biedt MAN alle DigitalServices gratis aan voor 3 maanden. Deze proefperiode stopt automatisch.
Ik wil graag meer weten


MAN DigitalServices voor de TGE

Werken met de MAN TGE wordt met MAN DigitalServices nog overzichtelijker. Naast de MAN Trucks, is ook de bestelwagen aangesloten het innovatieve RIO-platform. Daarmee zijn er diverse digitale services onder handbereik. Zo is MAN ServiceCare ook beschikbaar voor het TGE. ServiceCare is het proactieve onderhoudsmanagement dat door MAN-truckgebruikers al veelvuldig wordt gebruikt en waarmee het risico op onverwachte stilstand nog verder wordt verminderd.

Een andere service voor de TGE is MAN NOW, dat als onderdeel van MAN DigitalServices over-the-air upgrades aanbiedt. De eerste twee upgrades via MAN NOW zijn inmiddels voor de nieuwe TGE-modellen beschikbaar: MAN EfficientRoute en MAN OnlineNews, die beide voor een periode van twee jaar gratis zijn inbegrepen bij iedere nieuwe TGE.


Voertuiglokalisatie

Geo

Geo slaat uw gegevens van de laatste 25 maanden op met behulp van de gedetailleerde ritgeschiedenis. Optimaliseer uw routeplanning voor vrachtwagens: met de Point of Interest- en Geofence-functionaliteit worden de perfecte routes voor uw opdrachten gemaakt.
Meer informatie over Geo

One Minute Locator

Volg op elk moment de exacte voertuiglocatie. Met One Minute Locator verhoogt u de frequentie van de GPS-lokalisering. Dankzij de minuutsgewijze opvraag van de GPS-gegevens kunt u de rittenplanning optimaliseren en kunt u daardoor uw klanten altijd nauwkeurig informeren.
Meer informatie over de One Minute Locator

Pocket Fleet - Uw wagenpark altijd bij de hand

Juist als wagenparkbeheerder bent u vaak onderweg en zit u niet voortdurend achter uw bureau. Toch moet u altijd en overal beslissingen kunnen nemen of aanvragen van uw klanten kunnen beantwoorden. Het sleutelwoord: mobiel wagenparkbeheer. De informatie die daarvoor belangrijk is, stelt RIO u ter beschikking in een doordachte telematica-app in combinatie met MAN DigitalService Geo.

Altijd het overzicht hebben over al uw voertuigen en chauffeurs inclusief de belangrijkste statusinformatie - overzichtelijk gepresenteerd. Onze gratis app en de service Geo stellen u in staat om altijd en overal snel de juiste beslissingen te nemen.

Download de gratis Pocket Fleet App
Pocket Fleet - Uw wagenpark altijd bij de hand

Onderhoud- en reparatiebeheer

Gratis - MAN ServiceCare

Het regelmatige onderhoud van uw wagenpark is essentieel voor de verkeersveiligheid. Met onze diensten hebt u altijd zicht op de onderhoudstoestand.

Met MAN ServiceCare hebben u en uw MAN onderhoudswerkplaats altijd volledig overzicht over de onderhoudstoestand van uw voertuig. Komende onderhouds- en werkplaatsafspraken coördineert u heel eenvoudig via het programma met uw MAN Servicepartner en deze dienst is helemaal gratis!

Wenst u zelf inzicht in alle onderhoudsgegevens, dan kan dat ook met onze uitgebreidere ServiceCare M module. Het digitale onderhoudsbeheer zorgt ervoor dat u altijd de actuele status van relevante onderhoudsonderdelen kunt inzien. Indien gewenst voert uw MAN servicepunt het onderhoud aan uw voertuig uit. Eventueel kunt u zelf extra onderdelen toevoegen van bijvoorbeeld de remvoeringen, vulpeilen en bandenspanning. Vraag er naar bij uw MAN Dealer.

Meer informatie
Gratis - MAN ServiceCare

Gratis - MAN Driver-App

De MAN Driver-app zorgt voor de verbinding van chauffeur, wagenparkmanager en werkplaats. Met de app beschikken vrachtwagenchauffeurs altijd over de belangrijkste zaken: pechhulp, ondersteuning bij de vertrekcontrole, rijtijdmanager, navigator en meer.

 • Dagelijks werk van chauffeurs makkelijker
  De MAN app ondersteunt de vrachtwagenchauffeur bij zijn dagelijkse werkzaamheden en helpt hem ook betrouwbaar bij pech.
 • Sneller klaar om te vertrekken
  Dankzij de begeleide, digitale pre-departure check met vaste checklist profiteert de chauffeur van een snellere controle van het voertuig vóór vertrek en van kortere stilstandtijden.
 • Maximale uptime
  De MAN Driver-app zorgt voor de koppeling van chauffeur, wagenparkbeheerder en werkplaats. Daardoor profiteren chauffeurs en wagenparkbeheerders van maximale voertuigbeschikbaarheid. Bij schade kan de chauffeur de vastgestelde gebreken via het RIO Platform eenvoudig doorgeven aan de wagenparkbeheerder. De gebreken worden vervolgens rechtstreeks doorgestuurd naar het MAN servicepunt.
Meer informatie
Gratis - MAN Driver-App

Tachograaf- en tijdmanagement

Uw juridische veiligheid ligt ons na aan het hart - wij geven u het benodigde overzicht over uw tachograaf- en bestuurderskaartgegevens.
Deze services zijn niet beschikbaar voor de MAN TGE.

Compliant

Tachograaf- en bestuurderskaartgegevens altijd en overal beschikbaar? Geen probleem – met Compliant worden de gegevens automatisch en op afstand gedownload en opgeslagen.
Ik wil meer weten over Compliant

Timed

Met Timed houdt u alle activiteiten en rij- en rusttijden van uw chauffeurs in real time in het oog. Dankzij het tabeloverzicht van de rijtijden per dag, week en twee weken kunnen dure overtredingen van de rijtijden worden voorkomen.
Ik wil meer weten over Timed


Economisch rijden

Dankzij de uitgebreide analyses kunt u de rijstijl van uw chauffeurs vergelijken voor meer veiligheid en zuinigheid en verbeteren door chauffeurstraining.
Deze service is niet beschikbaar voor de MAN TGE. 

Perform

Met Perform beschikt u over betekenisvolle voertuiganalyses en kunt u vergelijkbare bestuurdersbeoordelingen voor uw wagenpark opstellen. Op die manier kunt u oneconomische rijstijlen vaststellen en kunt u doelgericht de rijprestaties van uw chauffeurs verhogen.

 • Eenvoudige prestatieanalyse
 • Duurzame kostenbesparing
 • Realtime beschikbaarheid van de gegevens
Meer informatie
Economisch rijden

Over-the-air-upgrades

Door middel van over-the-air-technologie rust u uw MAN vrachtwagen uit met nieuwe software-functies

MAN Now
Uw voertuigsoftwareversie updaten: Dankzij de over-the-air functies van MAN Now kunt u uw MAN vrachtwagen op elk moment en vanaf overal in een handomdraai voorzien van nieuwe softwarefuncties.

 • Softwareconfiguratie onderweg
 • Automatische controle inbouwmogelijkheid
 • Eenvoudigerouteplanning en route-optimalisatie
Lees meer over MAN Now
Over-the-air-upgrades