MAN eTGE: Gemaakt voor stedelijke distributie

€ 6.750 Voordeel

Kies voor de MAN eTGE en ontvang tot € 6.750 voordeel*

Adviesgesprek aanvragen

Zeer scherp lease tarief

Leasen mogelijk vanaf € 799,- per maand.*

Adviesgesprek aanvragen

Maak een proefrit

Ervaar zelf hoe goed de MAN eTGE rijdt en maak een proefrit.

Proefrit aanvragen

Vanaf 15 maart 2021 tot € 5.000 subsidie extra mogelijk!

MAN eTGE - De elektrische bestelwagen van MAN

De toekomst begint nu. Het stadsverkeer en stedelijke logistiek zijn aan het veranderen. De bevolking groeit, schadelijke stoffen en geluidsniveaus treden op de voorgrond en er zijn discussies over nul-emissiezones. Op hetzelfde ogenblik nemen echter de taken en de eisen in het goederen- en distributieverkeer verder toe. Om aan huidige en toekomstige transportoplossingen te blijven voldoen is een andere denkwijze in de maatschappij noodzakelijk.

Maak kennis met de MAN eTGE - De volledig elektrische bestelwagen van MAN rijdt zonder schadelijke uitstoot en nagenoeg geluidloos. De eTGE levert daardoor een belangrijke bijdrage aan een gezond en leefbaar stadsklimaat. 

De gebruikers en professionals hebben gekozen! De MAN eTGE  is uitgeroepen tot winnaar van de Bestelauto Expo Publieksprijs 2020. De volledig elektrisch aangedreven bus van MAN won de award in de categorie ‘Gesloten Bestelauto EV’.

De voordelen van het MAN eMobility concept

  • Zorgeloos rijden doordat MAN standaard 5 jaar volledige garantie biedt op de MAN eTGE en 8 jaar garantie op de hoogvoltaccu. 
  • Direct rijden is mogelijk. U ontvangt een uitgebreide training, zodat u het beste uit de MAN eTGE kunt halen.
     
  • De MAN eTGE is er met een aandrijving van 136pk bijna gelijkwaardig aan de modellen van een dieselmotor, maar dan zonder enige uitstoot. Daarnaast is de eTGE qua snelheid volledig aangepast aan het hedendaagse stadsverkeer. Dankzij de maximale snelheid van 90 km/u komt de eTGE volledig tot zijn recht in de stad.
  • Er wordt geen millimeter aan laadruimte ingeleverd. De eTGE biedt u tot 10,7m³ ruimte voor kisten, planken, apparaten en nog veel meer. Hier kunt u dus op net zoveel laadruimte rekenen als met de diesel variant.
  • De stille aandrijving van de MAN eTGE is uitermate geschikt voor gebruik in het binnenstedelijk verkeer. Met 120 km actieradius** met een volledig opgeladen accu, is de eTGE dé absolute koploper onder de elektrische bestelwagens met deze afmetingen en laadruimte.

Het eTGE laadconcept maakt opladen eenvoudig

De middagpauze gebruiken om nieuwe energie op te doen? Ook voor uw eTGE een energierijk idee. Want de laadeenheid van de MAN eTGE beperkt zich niet tot één laadsysteem.

Volledig laden van de accu van een MAN eTGE duurt minder dan vijfenhalf uur (5:20 h). Bij laden via de CCS snellader met 40 kW bereikt het accuniveau al na 45 minuten 80% van de maximale laadcapaciteit. Als alternatief is laden via elk normaal 230V-stopcontact mogelijk.

De MAN eTGE is overal oplaadbaar: van laden via een korte stop aan een DC-snellaadpaal (gelijkstroom) tot en met aansluiten op het dichtsbijzijnde 230V-stopcontact.


Krachtige en efficiënte elektromotor

Bij de eerste aanraking van het gaspedaal merkt u dat de volledig elektrische aandrijving van de eTGE een echte MAN krachtpatser is: vanaf het begin levert hij volledige trekkracht en wordt de eTGE vlot op snelheid gebracht. Enkel met geluidsoverlast hoef je geen rekening te houden bij onze elektromotor.

Zelfs niet als het volledige vermogen van 100 kW (136 pk) en 290 Nm koppel wordt aangesproken. Traploos versnelt de MAN eTGE elektromotor tot een topsnelheid van 90 km/h.

Terugwinnen van energie - geen utopie

Dankzij het terugwinnen van energie kan er tijdens het rijden met de eTGE zeer efficiënt worden gereden, dit wordt recuperatie genoemd. De elektromotor van uw eTGE werkt in elke uitrijfase, zoals bij bergafwaarts rijden of tijdens het remmen, zoals een dynamo. De accu wordt bijgeladen door omzetten van de bewegingsenergie in elektrische stroom

 

Standaard is de MAN eTGE zeer rijk uitgerust

De rijk uitgeruste standaarduitvoering bomvol opties brengt de E-TGE naar de next level op het gebied van veiligheid en comfort. Zoals bijvoorbeeld grootlichtassistent "Light Assist", LED-hoofdkoplampen met LED-dagrijverlichting, parkeerhulp voor en achter met zijflankbescherming, vermoeidheidsherkenning, zijwindassistent en het MAN Media Van Navigatiesysteem met Digitale radio-ontvangst (DAB+).

Extra subsidies

Als ondernemer kunt u flink profiteren van overheidssubsidies en investeringsaftrek op elektrische voertuigen en laadpunten.

Meer informatie

De MAN eTGE zelf ervaren

Ervaar zelf de voordelen van het rijden met een MAN eTGE en vraag een proefrit aan.

Aanvragen


Elektrisch rijden in de praktijk

De stille aandrijving van  de MAN eTGE is uitermate geschikt voor gebruik in het binnenstedelijk verkeer. Door de verandere vereisten van het stadsverkeer, is een nieuwe, energiezuinige oplossing noodzakelijk. In onderstaande film zal het duidelijk worden dat elektrisch rijden qua rijgedrag niet veel verschilt van rijden met een dieselmotor.

Meer weten over de MAN eTGE?

Wilt u voorop lopen als het gaat om milieubewust rijden én klaar zijn voor de toekomst? Onze MAN eTGE experts denk graag met u mee om tot de juiste oplossing te komen voor uw vervoersvraag. 

Dealer locator

Zoeken

Brochure MAN eTGE

Downloaden

Prijslijst MAN eTGE

Downloaden

* Het eTGE klantvoordeel bestaat uit  €6.750 introductiepremie, vraag tevens naar de mogelijkheden voor extra subsidies. Vraag uw MAN dealer naar de voorwaarden.
**Meer informatie over de WLTP waarden vindt u hier.