MAN eTGE: Gemaakt voor stedelijke distributie

MAN eTGE: Gemaakt voor stedelijke distributie

Sterk in maatwerk

Sterk in maatwerk

De TGE is in verschillende uitvoeringen leverbaar.

Configureer nu
Alles over elektrisch rijden

Alles over elektrisch rijden

Subsidies en veelgestelde vragen

Lees meer
Maak een proefrit

Maak een proefrit

Ervaar zelf hoe goed de MAN eTGE rijdt en maak een proefrit.

Proefrit aanvragen

MAN eTGE - De elektrische bestelwagen van MAN

De toekomst begint nu. Het stadsverkeer en stedelijke logistiek zijn aan het veranderen. De bevolking groeit, schadelijke stoffen en geluidsniveaus treden op de voorgrond en er zijn discussies over nul-emissiezones. Op hetzelfde ogenblik nemen echter de taken en de eisen in het goederen- en distributieverkeer verder toe. Om aan huidige en toekomstige transportoplossingen te blijven voldoen is een andere denkwijze in de maatschappij noodzakelijk.

Maak kennis met de MAN eTGE - De volledig elektrische bestelwagen van MAN rijdt zonder schadelijke uitstoot en nagenoeg geluidloos. De eTGE levert daardoor een belangrijke bijdrage aan een gezond en leefbaar stadsklimaat. 

De voordelen van het MAN eMobility concept

  • Zorgeloos rijden doordat MAN standaard 5 jaar volledige garantie biedt op de MAN eTGE en 8 jaar garantie op de hoogvoltaccu. 
  • Direct rijden is mogelijk. U ontvangt een uitgebreide training, zodat u het beste uit de MAN eTGE kunt halen.
     
  • De MAN eTGE is er met een aandrijving van 136pk bijna gelijkwaardig aan de modellen van een dieselmotor, maar dan zonder enige uitstoot. Daarnaast is de eTGE qua snelheid volledig aangepast aan het hedendaagse stadsverkeer. Dankzij de maximale snelheid van 90 km/u komt de eTGE volledig tot zijn recht in de stad.
  • Er wordt geen millimeter aan laadruimte ingeleverd. De eTGE biedt u tot 10,7m³ ruimte voor kisten, planken, apparaten en nog veel meer. Hier kunt u dus op net zoveel laadruimte rekenen als met de diesel variant.
  • De stille aandrijving van de MAN eTGE is uitermate geschikt voor gebruik in het binnenstedelijk verkeer. Met 115 km actieradius** met een volledig opgeladen accu, is de eTGE dé absolute koploper onder de elektrische bestelwagens met deze afmetingen en laadruimte.

Het eTGE laadconcept maakt opladen eenvoudig

De middagpauze gebruiken om nieuwe energie op te doen? Ook voor uw eTGE een energierijk idee. Want de laadeenheid van de MAN eTGE beperkt zich niet tot één laadsysteem.

Volledig laden van de accu van een MAN eTGE duurt minder dan vijfenhalf uur (5:20 h). Bij laden via de CCS snellader met 40 kW bereikt het accuniveau al na 45 minuten 80% van de maximale laadcapaciteit. Als alternatief is laden via elk normaal 230V-stopcontact mogelijk.

De MAN eTGE is overal oplaadbaar: van laden via een korte stop aan een DC-snellaadpaal (gelijkstroom) tot en met aansluiten op het dichtsbijzijnde 230V-stopcontact.

Het eTGE laadconcept maakt opladen eenvoudig

Klant aan het woord

Natuurlijk vertellen wij altijd graag hoe innovatief en betrouwbaar onze MAN bedrijfswagenbussen zijn en dat u altijd kunt rekenen op onze professionele service en dienstverlening. Maar het is nóg leuker als onze klanten het zelf vertellen. Wij laten graag klanten aan het woord die over hun bedrijf en hun ervaring met MAN vertellen.

MAN eTGE voor TSN Groen

MAN eTGE voor TSN Groen

Bedrijfswagen - MAN eTGE

We zijn op bezoek bij TSN Groen. Zij verzorgen de distributie van grote meubels voor particulieren. Omdat dat vooral in steden gebeurt, hebben ze gekozen voor de elektrische MAN eTGE. Een duurzame, toekomstgerichte oplossing. Andries Vlot (directeur/eigenaar): “De eTGE is een makkelijk en vernieuwend voertuig dat bovendien optimaal comfort biedt voor onze chauffeurs. Het is het ideale voertuig voor in een stedelijk gebied.” Ook prijst hij de service van MAN. “Het meest tevreden over de service van MAN ben ik omdat we korte lijnen hebben, snel kunnen schakelen en als er bijzonderheden zijn we ook snel geholpen worden.”

Bekijk de video
MAN eTGE voor Check deelscooters

MAN eTGE voor Check deelscooters

Bedrijfswagen - MAN eTGE

We zijn op bezoek bij Check deelscooters. Met hun app kun je door heel de stad op een leenscooter stappen om van A naar B te komen. Ze gebruiken MAN eTGE bussen om kapotte scooters op te pikken naar hun werkplaats te brengen voor reparatie. Thijn van Helvoirt (manager operations en co-founder) vertelt: “Het grootste voordeel van MAN is dat ze elektrische bussen leveren en dat ze veel kennis hebben. Ze hebben ons goed kunnen helpen met de configuratie toen we de bussen gingen leasen.” Weten over welk aspect van MAN ze het meest tevreden zijn? U ziet het in de video.

Bekijk de video
Bekijk alle testimonials

Krachtige en efficiënte elektromotor

Bij de eerste aanraking van het gaspedaal merkt u dat de volledig elektrische aandrijving van de eTGE een echte MAN krachtpatser is: vanaf het begin levert hij volledige trekkracht en wordt de eTGE vlot op snelheid gebracht. Enkel met geluidsoverlast hoef je geen rekening te houden bij onze elektromotor.

Zelfs niet als het volledige vermogen van 100 kW (136 pk) en 290 Nm koppel wordt aangesproken. Traploos versnelt de MAN eTGE elektromotor tot een topsnelheid van 90 km/h.

Terugwinnen van energie - geen utopie

Dankzij het terugwinnen van energie kan er tijdens het rijden met de eTGE zeer efficiënt worden gereden, dit wordt recuperatie genoemd. De elektromotor van uw eTGE werkt in elke uitrijfase, zoals bij bergafwaarts rijden of tijdens het remmen, zoals een dynamo. De accu wordt bijgeladen door omzetten van de bewegingsenergie in elektrische stroom

 

Krachtige en efficiënte elektromotor

Standaard is de MAN eTGE zeer rijk uitgerust

De rijk uitgeruste standaarduitvoering bomvol opties brengt de E-TGE naar de next level op het gebied van veiligheid en comfort. Zoals bijvoorbeeld grootlichtassistent "Light Assist", LED-hoofdkoplampen met LED-dagrijverlichting, parkeerhulp voor en achter met zijflankbescherming, vermoeidheidsherkenning, zijwindassistent en het MAN Media Van Navigatiesysteem met Digitale radio-ontvangst (DAB+).

Maatwerkoplossingen

Chassis-cabine met laadbak

De MAN eTGE als chassis-cabine met robuuste laadbak, wordt compleet af fabriek geleverd. De Duitse carrosseriebouwer Spier heeft een speciaal subframe ontwikkeld voor de opbouw, die mede daardoor naadloos op de carrosserie van de eTGE aansluit. De carrosserie van de eTGE wordt hierdoor mooi gelijkmatig belast, wat de wegligging ten goede komt. Hierbij is gekozen voor de beste, licht isolerende materialen en voor hang- en sluitwerk van de hoogste kwaliteit. Strenge Arbo-eisen zijn in acht genomen, met als gevolg dat de laadruimte, met een volume van 13,5 kuub en een inwendige hoogte van twee meter, zich veilig laat bedienen. Optioneel is er ook een uitvoering leverbaar met een inwendige hoogte van 2,20 meter en laadvolume van 15 m3. De achterdeuren zijn eenvoudig vast te zetten en de chauffeur kan een trap uitklappen die een veilige toegang tot de laadruimte onder alle omstandigheden garandeert. 

De nieuwe MAN eTGE chassis-cabine heeft standaard een rijke basisuitrusting. Denk aan Lane-assist, noodremassistent, navigatie, parkeerhulp, stoel- en voorruitverwarming.

Bekijk deze video van onze klant TSN Groen
Chassis-cabine met laadbak

.

Rolstoelvervoer

De MAN eTGE rolstoelbus is een 100% elektrische rolstoelbus met een passagierscapaciteit van 8+1 met 2 rolstoelplaatsen. Door de compacte afmetingen van 2590 mm hoogte en 2040 mm breedte is dit voertuig zeer wendbaar. Ideaal voor gebruik in stedelijk gebied.

Het lichtgewicht voertuig kan gereden worden met rijbewijs B en is toegankelijk via een lift aan de achterzijde voor minder validen en een voor-instap voor lopende passagiers.
 

Adviesgesprek aanvragen
Rolstoelvervoer

.

Pick Up & Kipper

De eTGE pick-up of kipper is het ideale voertuig voor hoveniers en gemeentelijke diensten die in de binnensteden actief zijn.

Specificaties van de eTGE Pick-up & Kipper:
• Wielbasis 3640 mm
• Laadvermogen kipper: 742 kg
• Laadvermogen laadbak: 820 kg
• Buitenafmetingen: 3305 mm lang x 2090 mm breed
• Laadvloer: aluminium gelaste panelen
• Zijborden: aluminium 300 mm hoog, opvouwbaar
• Hoofdeinde: aluminium 500 mm hoog
• Optioneel is de Pick-up en Kipper ook leverbaar met een gereedschapskist onder de laadbak.

Pick Up & Kipper

Extra subsidies

Als ondernemer kunt u flink profiteren van overheidssubsidies en investeringsaftrek op elektrische voertuigen en laadpunten.

Meer informatie

De MAN eTGE zelf ervaren

Ervaar zelf de voordelen van het rijden met een MAN eTGE en vraag een proefrit aan.

Aanvragen


Meer weten over de MAN eTGE?

Wilt u voorop lopen als het gaat om milieubewust rijden én klaar zijn voor de toekomst? Onze MAN eTGE experts denken graag met u mee om tot de juiste oplossing te komen voor uw vervoersvraag. 

Dealer locator

Dealer locator

Zoeken

Brochure MAN eTGE

Downloaden

MAN eTGE prijslijst

Downloaden

**Meer informatie over de WLTP waarden vindt u hier.