CABIN CONCEPT. #SimplyMyTruck

SCALA AAN ASSISTENTIESYSTEMEN

Meer gemak en veiligheid voor de chauffeur én medeweggebruikers.

Met een scala aan innovatieve assistentiesystemen zet de nieuwe MAN Truck Generation een volgende stap in de richting van autonoom rijden. Nieuwe veiligheids en assistentiesystemen voor de chauffeur zijn o.a. blinde hoek waarschuwingssystemen, de rijbaanbewaking naast het voertuig en de bestuurdersairbag.

Waarschuwingssysteem voor de blinde hoek

Deze nieuwe MAN veiligheidssystemen o.b.v. radartechnologie, waarschuwen de chauffeur voor personen en/of voertuigen die zich in de blinde hoek van de truck bevinden.

  • Turn assist 
    • Het systeem vestigt de aandacht van de chauffeur op een gevaarlijke situatie in een vroeg stadium als hij rechtsaf wilt slaan en tegelijkertijd een fietser van rechts nadert. Het systeem waarschuwt de chauffeur akoestisch én via de LED-waarschuwingslichten in de A-stijl aan bijrijderszijde van de truck.
  • Lane Change Support
    • Het systeem vestigt de aandacht van de chauffeur op een gevaarlijke situatie in een vroeg stadium als hij van rijstrook wilt veranderen en tegelijkertijd een ander voertuig in de gevarenzone nadert. Het systeem waarschuwt de chauffeur akoestisch en via de LED-waarschuwingslichten in de A-stijl aan bijrijderszijde óf de bestuurderszijde van de truck.

Traffic Jam Assist

  • Dit nieuwe veiligheidssysteem houdt automatisch afstand op de voorligger tijdens files en houdt de truck automatisch binnen de rijstrook. Traffic Jam Assist verhoogt het chauffeurscomfort aanzienlijk tijdens files en langzaam rijdend verkeer. Bovendien vermindert het systeem de kans op aanrijdingen. Het systeem is een aanvulling op MAN ACC Stop & Go.
Traffic Jam Assist

Highbeam Assist

Highbeam Assist voorkomt dat bestuurders van tegenliggers of voorliggers worden verblind door de grootlichtkoplampen tijdig te dimmen.


ACC Stop & Go

  • Het unieke MAN ACC Stop & Go (adaptieve cruisecontrol) regelt automatisch de snelheid van de vrachtwagen, evenals de afstand tot de voorligger, zelfs tot stilstand! De Stop & Go-functie ondersteunt de chauffeur nu bij files of druk verkeer.
ACC Stop & Go

MAN ComfortSteering

  • Met MAN ComfortSteering krijgt de chauffeur precies de juiste stuurkracht voor elke rijsituatie. Dit actieve stuursysteem zorgt voor eenvoudig manoeuvreren door elektronisch stuurkoppel toe te voegen. Bij hogere snelheden vermindert het stuurkoppel en zorgt het voor gegarandeerde rijstrookvastheid.

Lane Guard Support (LGS) & Lane Return Assist (LRA)

De MAN-rijstrookbeveiligingssystemen bewaken de juiste positie van het voertuig in de rijstrook. LGS waarschuwt de bestuurder voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook met een hoorbaar signaal en LRA grijpt actief in en stuurt het voertuig terug de rijstrook in.


Smart Voice Control

Smart Voice Control

Het vernieuwde stembesturingssysteem is verder verbeterd en kan één druk op de knop worden geactiveerd. Het systeem kan derhalve met beide handen aan het stuur worden bediend en zorgt dus voor minimale afleiding van de chauffeur.

Split screen camera’s

Split screen camera’s

In de 12-inch versie kan het systeem twee camerabeelden parallel weergeven. De positie en grootte van de camerabeelden kunnen door de bestuurder worden gekozen. Dit biedt tevens de mogelijkheid tot integratie van vele toepassingsopties (bewaking van laadruimte, laadruimte, kipper, kraan, etc.). Systeembediening blijft terwijl het camerabeeld actief is.


Airbag bestuurder

Met de uitgebreide verstelmogelijkheden van het nieuwe stuur kan de chauffeur een personenwagenachtige zitpositie innemen, daardoor is het zinvol geworden om de airbag voor de bestuurder op te nemen in het leveringsprogramma.

Sleutel met lichttest

De sleutel is aangevuld met de mogelijkheid om buiten het voertuig de lichttest te activeren waarmee direct zichtbaar wordt of alle lampen functioneren. Wel zo makkelijk en veilig!


Meer weten over de nieuwe MAN Truck?


Top