“De nieuwe MAN Lion’s Coach C 13 meter, paradepaardje met optimale capaciteit”

Met de nieuwe Lion’s coach C 13 meter kiezen touringcarondernemers voor een ideale combinatie tussen comfort, optimale capaciteit, veiligheid en een gunstige prijs- kwaliteitverhouding.

Maaskant Reizen is ervaringsdeskundige

De onlangs aangeschafte MAN touringcar voldeed dusdanig aan de verwachtingen dat in maart drie MAN Lion’s Coach C werd aangeschaft. “Absoluut de meest optimale passagierindeling die we op dit moment in ons wagenpark hebben. Qua prijs-capaciteit verhouding, maar zeker ook wat betreft comfort en rijplezier” aldus Arthur Smits, directeur Maaskant Reizen.

De Lion’s Coach is de stilste, de ruimste, de compleetste en de mooiste.

De Lion’s Coach C wordt bij Maaskant Reizen vooral gebruikt voor de lange afstanden. Comfort voor de passagiers en de chauffeur is dan een belangrijk argument bij de aanschaf van een touringcar. “Onze chauffeurs hebben een belangrijke stem bij de keuze en hebben daarom uitgebreid kunnen proefrijden. Hier was men unaniem: de Lion’s Coach is de stilste, de ruimste, de compleetste en de mooiste. Want het oog wil ook wat.” De volledig luchtgeveerde Lion’s Coach stuurt fantastisch. Zelfs de passagiers ervaren dit en spreken zich hierover uit. “En dat is natuurlijk wat we onze passagiers willen bieden: een comfortabele reis” aldus de heer Smits.

Het uit 25 touringcars bestaande wagenpark, waarvan 11 MAN Lion’s Couch wordt deels in eigen beheer en bij de MAN dealer in Eindhoven onderhouden. Ton van Es is wagenparkbeheerder en is zeer te spreken over de service van MAN. “Onze Lion’s Coach heeft nog geen storingen gehad, maar de backup die wij tot nu toe ervaren is zoals wij die wensen. We krijgen snel de juiste informatie en dat is belangrijk voor ons”.

Op de vraag waarom Van Es kiest voor Lion’s Coach volgt een overtuigend antwoord: “Standaard is de bus al zeer compleet.” En dat is een bewuste keuze van MAN; niet alleen het chassis en de motor, maar ook de opbouw en het interieur zijn af fabriek al zeer compleet. Een mediapack, compleet met navigatie, audio, MP-3, USB aansluiting en diverse camera’s behoort tot de standaarduitrusting. Het dashboard en multifunctioneel stuurwiel voldoen bovendien aan alle chauffeurswensen; overzichtelijke en gemakkelijk te bedienen. Ook op het gebied van rendement vormt de Lion‘s Coach de nieuwe norm. Daarnaast is de Lion’s Coach standaard uitgerust met Electronic Brake Assist, LGS, ACC, ESP, ABS, ASR en Easy Start, wat bijdraagt aan optimale veiligheid in iedere situatie.

“Wat voor ons van doorslaggevend belang blijft, is de prijs-kwaliteitverhouding en het comfort voor passagiers en chauffeurs” vervolgt de heer Smits. “De Lion’s Coach wordt bij ons vooral ingezet voor lange reizen, want dat is nu eenmaal de core business van Maaskant Reizen. Eerste prioriteit voor ons is dan ook dat de passagiers veilig en comfortabel kunnen reizen. En bij comfort hoort ook een lekker kopje koffie voor onderweg en dan is het bijzonder aantrekkelijk dat de gemakkelijk te bedienen koffiebar tot de standaarduitrusting behoort”. Arthur Smits is positief. Zowel over de Lion’s Coach als over ontwikkelingen in de markt. “Gelukkig zien wij het aantal boekingen weer toenemen en kijken we voorzichtig alweer uit naar de volgende Lion’s Coach. Want dat is écht ons paradepaardje”.